JOURNALISTILIITON OPISKELIJASEMINAARI

Tulevaisuuden toimittajan tiedot ja taidot

Aika               29.10.2021 (pe) klo 11-18

Paikka               Microsoft Teams

Ilmoittautuminen alkaa 4.10. klo 9.00 ja päättyy 17.10. klo 23.59

Tulevaisuuden toimittajan tiedot ja taidot

Seminaarissa kuullaan innostavia ajankohtaisia puhujia ja opitaan työnhausta työpajoissa.

OHJELMA

klo 11.00 Tervetuloa seminaariin

klo 11.15 Liselott Lindström

Freelancetoimittaja ja Ylen ainoa Afrikan-toimittaja Liselott Lindström kertoo urastaan ja siitä, miksi tulevaisuuden toimittajien tulisi kääntää katseensa myös Euroopan ulkopuolelle. Lindström työskentelee myös televisioyhtiö SVT:lle Ruotsiin ja on kirjoittanut analyyseja Hufvudstadsbladetiin sekä kolumneja Journalistiin. Alkuvuodesta Lindströmille myönnettiin suurin suomenruotsalainen journalistipalkinto, Topeliuspriset, tietoisuuden lisäämisestä länsimaisessa journalismissa usein väärin ymmärretystä Afrikasta.

klo 12.00 Silja Viitala

Ylen visuaalinen journalisti Silja Viitala kertoo urastaan ja neuvoo tulevaisuuden toimittajia visuaalisen journalismin työtavoissa ja hyödyllisissä taidoissa. Viitala on Yleisradion lisäksi työskennellyt muun muassa Aamulehdessä, Lännen Medialla ja Savon Sanomissa sekä freelance-kuvaajana useille toimeksiantajille. Viitala palkittiin vuoden lehtikuvasta Kuvajournalismi 2020-kilpailussa

klo 12.45 Eeva Kolu

Bloggaaja, somevaikuttaja ja vapaa kirjailija Eeva Kolu kertoo urastaan ja jakaa ajatuksiaan kestävän henkilöbrändin rakentamisesta sekä mediatyöläisen ja somevaikuttajan hyvinvoinnista. Kolu on työskennellyt freelancetoimittajana vuodesta 2008 asiakkainaan aikakauslehdet ja Helsingin Sanomien Torstai. Kolu on yksi Suomen ensimmäisiä ammattibloggaajia ja tekee nykyään sisältöä enimmäkseen muille kuin mediayrityksille. Kolun omakohtainen esikoisteos ”Korkeintaan vähän väsynyt” julkaistiin vuonna 2020. Kirja on pyrkimys ymmärtää uupumusta ja aikaa, jossa elämme.

klo 14.15 Tauko

klo 15.00 Näin pärjäät työnhaussa

Mistä laadukkaan hakemuksen tunnistaa? Mikä saa hylkäämään hakemuksen heti kättelyssä? Miten sanoittaa oma osaaminen ja erottua edukseen työnhaussa? Työpajassa Helsingin Sanomien hallintopäällikkö Jaakko Lähteenmaa opastaa työhakemuksen laatimisessa. Työpajaa varten osallistujat voivat laatia kuvitteellisen hakemuksen ja lähettää ansioluettelon, joita Lähteenmaan johdolla avoimesti ruoditaan. Hakemuksista kolme valitaan käsiteltäviksi esimerkkeinä työpajassa. Ohjeet hakemuksen laatimiseen lähetetään osallistujille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä.

klo 16.30 Portfoliotyöpaja

Valokuva-alan asiantuntija Heli Mäenpään vetämässä verkkotyöpajassa tutustutaan visuaalisen portfolion tekotapoihin ja saadaan parhaat vinkit oman osaamisen markkinointiin ja näkyväksi tekemiseen. Citymaalaisen elämää rescue-koiriensa kanssa viettävä Heli "Bang Bang" Mäenpää on tullut tunnetuksi luennoitsijana, yrittäjänä, brändistrategina, galleristina ja luovien alojen ammattilaisten kouluttajana ja innostajana. Työpajaan on mahdollista lähettää oma portfolionsa arvioitavaksi. Osallistujien portfolioista 5 kpl valitaan arviointiin ja käytettäväksi esimerkkeinä työpajassa. Ohjeet portfolion lähettämiseen toimitetaan sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä.

klo 18.00 Loppusanat

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen alkaa tällä sivulla maanantaina 4.10. klo 9.00 ja päättyy sunnuntaina 17.10. klo 23.59. Täytettyäsi ilmoittautumislomakkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin siitä, että olemme vastaanottaneet tietosi.

Ilmoittautuminen on sitova. Tarkista kalenterisi ennen ilmoittautumista, sillä peruutuksesta ilman perusteltua syytä (lääkärintodistuksesta todennettava sairastuminen tai viime hetkellä ilmoitettu pakollinen läsnäolo opinnoissa tms.) perimme 30 e peruutusmaksun.

Voit myös osallistua vain osaan seminaarista, mutta ilmoita tästä ilmoittautumisen yhteydessä lomakkeessa. Jos ilmoittautumisia tulee enemmän kuin seminaariin voidaan ottaa, suositaan niitä, jotka ovat ilmoittautuneet koko seminaariin.

Jotta saamme paikalle mahdollisimman monipuolisesti osallistujia eri koulutusohjelmista ja kaupungeista, eri korkeakouluille on seminaariosallistujissa omat kiintiönsä. Saat varmistuksen mukaan pääsystäsi sähköpostitse 18.10.

OSALLISTUMINEN

Seminaari on Journalistiliiton opiskelijajäsenille maksuton. Muistathan, että voidaksesi osallistua, sinun on oltava seminaarin alkaessa Journalistiliiton jäsen. Ellet jo ole jäsen, liitythän välittömästi. Teet sen nopeimmin täyttämällä hakemuksen liiton sivuilla.

Seminaariin osallistuaksesi tarvitset käyttöösi tietokoneen videolähetyksen seuraamiseen riittävällä nettiyhteydellä. Tarkemmat ohjeet ja Teams-linkit lähetetään osallistujille sähköpostitse.

Lisätietoja:

opiskelijalähettiläs laur.forsen@journalistiliitto.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä antavat opiskelijalähettiläs Laur Forsén ja koulutuspäällikkö Nina Porra.

Käytännön järjestelyt, koulutusassistentti Päivi Isoniemi.

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@journalistiliitto.fi

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
29.10.2021 11:00
Päättyy:
29.10.2021 18:00
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Microsoft Teams

Järjestäjä

Suomen Journalistiliitto ry.

www.journalistiliitto.fi