Julkisen alan viestinnän ja median yhteistyö – miten se sujuu käytännössä, mistä löytyy kehittämistä? 9.11.

Juuri uudistetussa valtionhallinnon viestintäsuosituksessa journalistinen media on nostettu viestinnän tärkeimmäksi yksittäiseksi sidosryhmäksi. Viestijät ja toimittajat tekevät paljon yhteistyötä, mutta aina se ei suju. Sekä julkisen alan viestintä että media haluavat taustoittaa asioita yleisöille, mutta lähestymiskulma ja keinot ovat usein erilaiset. Millaisiin haasteisiin tyypillisesti törmätään ja miten niitä voisi ratkoa? Millainen ymmärrys viestijöillä ja toimittajilla on toistensa työstä?

Journalistiliiton ja Julkisen alan viestijät ry:n yhteisessä webinaarissa alustavat Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Robert Sundman ja valtioneuvoston kanslian apulaisviestintäjohtaja Jyri Rantala. Varaamme runsaasti aikaa keskustelulle.

Robert Sundman on Helsingin Sanomien politiikan toimittaja ja Politiikan toimittajat ry:n puheenjohtaja. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa politiikan toimittajana Ylellä sekä Ylioppilaslehden päätoimittajana.

Jyri Rantala on työskennellyt valtioneuvoston apulaisviestintäjohtajana helmikuusta 2022 alkaen. Valtioneuvoston viestintäosaston tehtävänä on tukea pääministerin viestintää sekä koordinoida valtioneuvoston ja koko valtiohallinnon viestintää. Rantala toimi puheenjohtajana Valtionhallinnon viestintäsuositusta päivittäneessä työryhmässä.  Hän siirtyi Valtioneuvoston kansliaan Suojelupoliisista, jossa toimi ensin viestintäpäällikkönä ja sitten esikuntapäällikkönä. Sitä ennen Rantala työskenteli toimittajana yli 20 vuotta, josta valtaosan Yleisradiossa muun muassa politiikan toimittajana ja Skandinavian kirjeenvaihtajana. Hän on työskennellyt myös mm. Aamulehdessä ja Ilta-Sanomissa.

 jyri-rantala.jpg (139 KB)robert-sundman-credits-kalle_koponen.jpg (5.35 MB)

Jyri Rantala ja Robert Sundman (Sundmanin kuva: Kalle Kultala)


Journalistiliitto teki syyskuussa jäsenkyselyn virkahenkilöiden ja poliitikkojen haastattelemisesta. Kyselyn tuloksiin voit tutustua täällä.  

Ilmoittautuminen on sitova. Varaathan paikkasi vasta, kun olet varmistanut ajankohdan sopivan kalenteriisi. 

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneiden sähköpostiin viimeistään tapahtumaa edeltävänä päivänä 8.11. 

Journalistiliiton tietosuojaselosteen voit lukea täällä

Lisätiedot tapahtuman järjestäjiltä:

Journalistiliiton koulutuspäällikkö Nina.Porra(at)journalistiliitto.fi
Julkisen alan viestijät ry:n puheenjohtaja Nilla Hietamäki, puheenjohtaja(at)jat.fi

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
9.11.2023 16:30
Päättyy:
9.11.2023 18:00
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teams

Järjestäjä

Suomen Journalistiliitto ja Julkisen alan viestijät JAT ry