SFJ kouluttaa, avoin kaikille jäsenille: islamilainen maailma ja arabiankieliset nimet 31.3.

Mikä on muslimin, islamilaisen ja islamistisen ero? Abdul Razzaqin sukunimi? Muhammed, Mohamed, Muhammad? Kääntäjä Sampsa Peltonen kertoo etäkoulutuksessa, mitä journalistin kannattaa ottaa huomioon, kun töissä tulevat vastaan islamilainen maailma ja arabiankieliset nimet.

Koulutuksen pääpaino on sanoissa, mutta siitä saa evästystä myös kuvan ja tekstin yhteispeliin, haastattelukielen valintaan ja tulkin käyttämiseen. Keskustelulle ja kysymyksille on varattu runsaasti aikaa.

Sampsa Peltonen on suomentaja, joka kääntää muun muassa arabiasta. Ylen ajankohtaiskääntäjänä hän tuntee toimitustyöhön liittyvät haasteet, ja käytännön kokemustietoa hän on kerännyt oleskelemalla pitkiä aikoja eri puolilla arabiankielistä maailmaa.

Koulutus järjestetään Zoomissa. Koulutus on Suomen freelance-journalistien jäsenille ilmainen. Muille Journalistiliiton jäsenille koulutus maksaa 50 euroa, ja lasku tulee sähköpostilla. Koulutus on tarkoitettu vain Journalistiliiton jäsenille. 

Ilmoittaudu koulutukseen 27.3.2022 klo 23.30 mennessä tästä linkistä. Ilmoittautuminen on sitova. Käyttämättömästä paikasta ilman lääkärintodistusta veloitamme 30 euroa. Ilmoittautumalla tapahtumaan sitoutuu näihin ehtoihin.

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki koulutusta edeltävänä päivänä.

Lisätietoja saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen yhdistys@freet.fi.

Ajankohta

Alkaa:
31.3.2022 15:00
Päättyy:
31.3.2022 17:00
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Zoom

Järjestäjä

Suomen freelance-journalistit