Sanan valta -seminaarissa sparraamme työelämätaitoja ja vuorovaikutusta 3.5.

Journalistiliiton, Tiedetoimittajain liiton ja Terveystoimittajat ry:n yhteinen vuotuinen seminaari järjestetään tänäkin keväänä - jo seitsemättä kertaa! Paikkakin on perinteinen: hienoksi remontoitu Tieteiden talo Helsingin Kruununhaassa.

Luvassa on jälleen kiinnostavia puheenvuoroja kaikille osallistujille sekä intensiivisiä työpajoja. Tänä vuonna teemana ovat työelämätaidot ja vuorovaikutus työkavereiden, haastateltavien ja yleisön kanssa. Pohdimme myös sitä, mikä on tekoälyn rooli työelämässä. 

Aloitamme päivän aamukahveilla klo 9.30. Sen jälkeen klo 10-11.30 kuulemme teemapuheenvuorot kolmelta asiantuntijalta, jotka myös osallistuvat yhteiseen keskusteluun. Mediamaailman tuntija, työyhteisöjen kehittämiseen erikoistunut yrittäjä Elina Yrjölä HNY Groupista puhuu aiheesta "Työtä, elämää ja työelämää – tulevaisuuden työelämätaidot". Strategia-asiantuntija Sija Tenhunen Yleltä pohtii, millaisessa Suomessa teemme töitä vuonna 2030. Entä mitä toimittajalle tapahtuu, kun hän pasiloituu - tähän aiheeseen johdattaa palkittu tiedetoimittaja, dokumentaristi ja tietokirjailija Tapani Niemi. 

Iltapäivällä lounaan jälkeen pääset kahteen työpajaan. Yhden pajan kesto on 1,5 h. Pajoja on tarjolla yhteensä kolme, kaikki eri teemoista. Raksi suosikkisi ilmoittautumislomakkeella. Pyrimme täyttämään osallistujien toiveet, mutta jos johonkin pajaan on poikkeuksellisen paljon tulijoita, saatamme joutua rajoittamaan sinne pääsyä. Pajat pyörivät rinnakkaisissa saleissa klo 13-14.30 ja taas kahvitauon jälkeen klo 15-16.30. Kukin paja toistuu identtisenä ennen ja jälkeen kahvitauon. 

1) TÄMÄ PAJA ON VARATTU LOPPUUN, JA TARJOLLA ON 12.4. ALKAEN  VAIN JONOTUSPAIKKOJA. MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN AVAAMME PAJAAN UUSIA PAIKKOJA, JOTKA JAAMME JONOTTAJILLE. Ensimmäisen työpajan aihe on tekoälyn perusteita yleistoimittajalle ja -viestijälle. Pääset myös tekemään pienen harjoituksen aiheesta. Kouluttajina toimii globaalia suosiota keränneen Elements of AI -kurssin tuottaneen teknologiayhtiö Reaktorin kivikova kolmikko: tekoälyjohtaja Mikko Koskinen, senior data scientistist Janne Sinkkonen sekä head of external communications Jenna Karas

2) Toisen pajan vetävät näyttelijä, työyhteisövalmentaja ja business-coach Niina Nurminen ja työnohjaaja, valmentaja, tanssitaiteen maisteri ja business-coach Teppo Virtanen valmennusyritys ArtSensestä. He tarjoavat draamallisessa työpajassa onnistumisen evästä hankaliin haastattelutilanteisiin. Valmentajat opettavat, miten luet sanattomia viestejä, miten viestit kehon kielellä rauhallisuutta ja asiantuntemusta ja miten saat jännittämistä hallintaan. 

3) Kolmannessa työpajassa kouluttaja on toimittaja ja tietokirjailija Elina Grundström, jonka kanssa pohditaan narratiiviseen tietokirjoittamiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä muun muassa tietokirjoihin liittyvien esimerkkien avulla.

Maksuton tapahtuma on tarkoitettu Journalistiliiton, Tiedetoimittajain liiton ja Terveystoimittajat ry:n jäsenille. Tiedetoimittajat tarjoaa aamu- ja iltapäiväkahvit. Omaskustanteisen lounaan voit valita Kruununhaan runsaasta ravintolatarjonnasta. Lounaan voi ostaa myös Tieteiden talon kahvilasta.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Varatun paikan käyttämättä jättämisestä ilman terveydellistä perustetta seuraa 30 e peruutusmaksu. 

Ilmoittautumislomake aukeaa 4.4. tällä sivulla. 

Tutustu liiton tietosuojaselosteeseen täällä.

Lisätiedot Journalistiliiton koulutuspäälliköltä nina.porra(at)journalistiliitto.fi

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
3.5.2023 09:30
Päättyy:
3.5.2023 16:30
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Tieteiden talo
Kirkkokatu 6
00170 Helsinki

Järjestäjä

Journalistiliitto, Suomen tiedetoimittajain liitto, Terveystoimittajat ry