PERUTTU: Sanan valta 6 – Propagandan valta 24.3.

PERUTTU

Sanan valta 6 – Propagandan valta 24.3.

Joudumme valitettavasti perumaan tämän tapahtuman maaliskuulta koronatilanteen vuoksi. 

Keneen sinä vaikutat – ja kuka vaikuttaa sinuun, miten ja missä?

Aika: 24.3.2020 klo 10-16.30
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki

Valta on sana, jonka ääneen lausumista moni vallankäyttäjä kaihtaa. Myös toimittajat, viestijät ja tutkijat tapaavat vähätellä vaikutusvaltaansa. Sanan valta -koulutuspäivä ei kainostele, vaan tarttuu valtaan, vaikutusvaltaan ja propagandaan. Tule mukaan oivaltamaan niistä uutta!

Aamupäivän kaikille osallistujille yhteisessä seminaarissa puhutaan poliittisten aiheiden käsittelystä mediassa ja demokratiaan kohdistuvista uhista. Mukana muun muassa Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman, Helsingin Sanomien toimittaja ja Totuuden jälkeen -kirjan kirjoittaja Jarno Hartikainen, keskustan ministeriryhmän viestinnästä vastaava erityisavustaja Eeva Kärkkäinen, politiikan tutkija Johanna Vuorelma ja sotatieteiden tohtori Saara Jantunen. (Eeva Kärkkäinen korvaa aiemmin mukaan ilmoitetun keskustan viestintäpäällikön Laura Ruoholan).

Iltapäivällä pääset kahteen työpajaan. Yksi työpaja kestää puolitoista tuntia. Pajoja vetämässä ovat muun muassa toimittaja-kirjailijat Elina Grundström ja Johanna Vehkoo, dosentti Henrik Rydenfelt ja journalistiikan professori Janne Seppänen.

Pajojen teemat ovat:

1) Journalismin ja viestinnän etiikkaa käytännössä

2) Mistä tunnistaa luotettavan lähteen?

3) Kuvan valta ja voima

4) Kuinka kohdata päihderiippuvuudesta kärsivä haastateltava?

Päivän aikataulu ja työpajojen kuvaukset löytyvät täältä.

Pyrimme siihen, että kaikki osallistujat pääsevät toivepajoihinsa, mutta lupaamme paikan ainakin toiseen suosikiksesi merkitsemääsi pajaan. Sanan valta -päivä järjestetään yhteistyössä Suomen tiedetoimittajain liiton ja Terveystoimittajat ry:n kanssa. Tapahtumaan voivat ilmoittautua ja osallistua sen järjestäjien jäsenet.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on sitova. Laskutamme 30 e käyttämättä jätetystä koulutuspaikasta tai peruutuksesta 17.3.2020 klo 15.00 jälkeen ilman lääkärintodistusta.

Lisätiedot koulutuspäälliköltä nina.erho(at)journalistiliitto.fi

Kuva: Heli Saarela

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
24.3.2020 10:00
Päättyy:
24.3.2020 16:30
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Tieteiden talo
Kirkkokatu 6
00170 Helsinki

Järjestäjä

Journalistiliitto, Tiedetoimittajat, Terveystoimittajat