Tieteen lukutaitoa yleistoimittajille - sparraajana Robert Sundman 8.2.

Lääkärikouluttaja, professori Anna Keski-Rahkonen ja Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman keskustelevat laadukkaasta tiedejournalismista poikkeuksellisessa tilanteessa. Toimittajien on siedettävä väistämätöntä epävarmuutta, kun asiantuntijatkaan eivät ole yhtä mieltä yhteiskunnan parasta turvaavista toimenpiteistä. Samaan aikaan salaliittoteoriat ja somen mielipidevaikuttajat houkuttelevat yleisöä. Miten on tässä tilanteessa sujunut koronauutisointi tutkijan näkökulmasta? Miten yleistoimittaja vailla tieteellistä erityisosaamista voi tunnistaa laadukkaan tutkimuksen, ja millaisia tilastollisia peruskäsitteitä hänen olisi hyvä hallita? 

Entä mitä tiedeviestijän kannattaa muistaa toimitusten realiteeteista? Millainen sisältö nappaa eri-ikäiset yleisöt? Dominoiko lääketieteen näkökulma liikaakin pandemiauutisoinnissa? 

Tervetuloa nauttimaan keskustelusta, kommentoimaan ja poimimaan käytännön vinkkejä webinaariin, jonka striimaamme 8.2. klo 15-16. Linkki tapahtumaan julkaistaan tällä sivulla viimeistään maanantaina 7.2.

Maksuton koulutus on tarkoitettu kaikille Journalistiliiton ja Tiedetoimittajain jäsenille. Video tallennetaan myös Journalistiliiton extranetin koulutuskirjastoon. 

Koulutus järjestetään yhteistyössa Tiedetoimittajain liiton kanssa. Lisätietoja koulutuspäälliköltä nina.porra(at)journalistiliitto.fi.

 

Ajankohta

Alkaa:
8.2.2021 15:00
Päättyy:
8.2.2021 16:00
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Webinaari

Järjestäjä

Suomen Journalistiliitto, Suomen Tiedetoimittajain Liitto