Tervetuloa viettämään iltapäivää hyvässä seurassa ja hakemaan evästä merkityksellisiin sisältöihin ja parempaan työelämään 7.9. klo 12-17.15 (varsinainen ohjelma-aika on klo 12.30-16.30).
Keynote-puhujaksi saamme huikeaa uraa maailmalla tekevän Melissa Heikkilän, joka on edennyt Economistin ja Politicon kautta MIT Technology Review'n senior editoriksi, erikoisalanaan tekoäly ja sen yhteiskunnalliset vaikutukset. Vuoden palkituin kuvajournalisti Hanna-Kaisa Hämäläinen vetää paneelikeskustelun kuvajournalismin rajoista ja mahdollisuuksista, siitä, miten ja kenen ehdoilla nyt luodaan kiinnostavinta kuvajournalismia. Väkeviä puheenvuoroja tarjoavat myös romaniaisain asiantuntija, Ylen Romano Mirits -ohjelman toimittaja, Latšo Diives -lehden päätoimittaja Miriam Schwartz ja antoisan uran elementtejä pohtiva freelancer, kustannustoimittaja ja kääntäjä Tuukka Tuomasjukka. Vaikuttavan viestinnän elementeistä puhuu Ellun kanojen viestintäkonsultti, toimittaja ja kansalaisaktivisti Suvi Auvinen, joka kertoo, miksi ja miten maailmanparantajan kannattaa luottaa strategiseen viestintään. Freelancer, tietokirjailija Sanna Wallenius lataa pöytään teesit arvonsa tunteville ammattilaisille: pidä puolesi työelämässä!
Entä mitä aiheita suomalaiseen mediaan tarvitaan lisää, mikä jää näkemättä tai mihin ei riitä rahkeita? Tätä pohtivat paneelikeskustelussa toimittajat Ujuni Ahmed, Paavo Teittinen, Virpi Salmi ja Monica Vasku.
Seminaarin juontaa liiton kansainvälisten asioiden ja sananvapauskysymysten asiantuntija Salla Nazarenko.
Nostamme myös maljat 101-vuotiaalle Journalistiliitolle ja nautimme virkistävää evästä iltapäivän kuluessa.
Toivotamme maksuttomaan tapahtumaan tervetulleiksi paitsi liiton jäsenet myös liiton yhteistyökumppanit sananvapaustyössä.
Päivän aikataulun löydät täältä.
Tässä poimintoja seminaarin esiintyjistä:
Melissa Heikkilä on MIT Technology Review -lehden senior editor. Hänen erikoisalaansa on tekoäly ja sen yhteiskunnalliset vaikutukset. Heikkilä on työskennellyt toimittajana myös The Economistissa ja kirjoittanut tekoälyn politiikasta Politico Europe -julkaisuun. Heikkilän ura journalistina alkoi Suomessa, jossa hän työskenteli muun muassa Ylioppilaslehdessä, Helsingin Sanomissa ja Ylellä. Yhdysvaltalainen Forbes-lehti nimesi hänet vuonna 2020 yhdeksi 30:sta alle kolmekymppisestä tulevaisuuden lupauksesta, jota kannattaa seurata eurooppalaisessa mediassa.
Sanna Wallenius on 47-vuotias free-toimittaja, tietokirjailija, sisällöntuottaja ja kouluttaja. Hän on työskennellyt toimittajana vuodesta 1993 alkaen mm. Eevassa, Me Naisissa, Avussa ja Iltalehdessä. Yrittäjänä Wallenus on toiminut vuodesta 2018. Syksyllä ilmestyy Sanna Walleniuksen ja Rosanna Marilan kirja Lisää liksaa – Itsensätyöllistäjän tsemppikirja parempiin palkkioihin (Alma Talent, syyskuu 2022).
Hanna-Kaisa Hämäläinen on muuramelainen kuvajournalisti, joka on työskennellyt vapaana kuvajournalistina yli 20 vuotta. Hämäläinen on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta (nyk. Aalto yliopisto) valokuvataiteen osastolta vuonna 2004. Hänet on tänä vuonna palkittu vuoden kuvajournalistina ja Vuoden lehtikuva -palkinnolla. Vuonna 2021 hän voitti vuoden uutiskuva -palkinnon.
Tuukka Tuomasjukka on tamperelainen 27-vuotias freelance-toimittaja, kustannustoimittaja ja kääntäjä. Hän kustannustoimittaa tietokirjoja Vastapainolla, kirjoittaa mm. media-alasta, Itä-Euroopasta ja yhdenvertaisuusaiheista eri julkaisuihin (Suomen Kuvalehti, Iso Numero, Journalisti, Suomen Lehdistö) ja kääntää romanialaista ja moldovalaista kaunokirjallisuutta
Ilmoittaudu elokuun loppuun mennessä - paikkoja on tarjolla rajoitetusti. Liiton tietosuojaselosteen voit lukea täällä.
Lisätiedot koulutuspäälliköltä nina.porra(at)journalistiliitto.fi