LIITTO 100+1 SEMINAARI SIIRTYY

Journalistiliiton satavuotisjuhlien seminaari siirrettiin viime syksyltä maaliskuulle 2022. Koronatilanteen vuoksi joudumme valitettavasti edelleen siirtämään tapahtumaa. Tervetuloa mukaan, kun aika on oikea isolle lähitapahtumalle ja tapaamme kasvokkain Helsingissä! Uusi seminaaripäviämäärä julkaistaan tällä sivulla mahdollisimman pikaisesti. 

OHJELMASSA ALUSTAVASTI MM. NÄMÄ ESITYKSET:

Maailman parhaan journalismin tekemisestä ja globaalista merkityksestä kertovat uutistoimisto AP:n tutkivat toimittajat Margie Mason ja Robin McDowell. Yhdessä tai erikseen tämän kaksikon jäsenet on palkittu mm. Pulitzer-palkinnolla, Goldsmith- ja Bingham Prize for Investigative Journalism -palkinnoilla sekä viimeksi Anthony Shadid Award for Journalism Ethics -palkinnolla. Esityksessään duo avaa reportaasiaan palmuöljyn tuottamisesta ja sen Pohjoismaihin asti ulottuvista kyseenalaisista bisneskytköksistä. (Vierailu toteutuu Suomen tiedetoimittajain liitto ry:n tuella.)  

Margien ja Robinin esityksen jälkeen heidän seuraansa paneelikeskusteluun liittyvät paikalliset voimahahmot, toimittajat Hanna Nikkanen Long Playstä ja Paavo Teittinen Helsingin Sanomista. 

Himmailua vähemmälle! Toimittaja ja teatteriohjaaja Susanna Kuparinen ja Ylioppilaslahden päätoimittaja Tuija Siltamäki arvioivat, mitä voisimme ammattikuntana tehdä väkevämmin. Keskustelun vetää Journalistiliiton tuore kansainvälisten asioiden asiantuntija, mm. suomalaista korruptiota selvittänyt tietokirjailija ja toimittaja Salla Nazarenko. Luvassa on suoraa puhetta ja käytännön vinkkejä vallan vahtikoirille.

Vuoden uutiskuvasta palkittu kuvajournalisti Hanna-Kaisa Hämäläinen vetää keskustelun, jossa arvioidaan  kuvajournalistien työtapoja ja tavoitteita. Keskustelussa on mukana mm. valokuvataiteilija Hanna Weselius, jonka näkemykset kuvattavien asemasta (Suomen Kuvalehti 4/21) ovat herättäneet vilkasta mielipiteenvaihtoa. Tämä esitys tuo ajankohtaista kuvajournalismia Paavon salin valkokankaalle ja inspiroi käyttämään visuaalista kerrontaa entistä oivaltavammin.

Entä miltä näyttävät media, viestintä ja niiden tulevaisuus nuoren, ammatillisten rajojen välillä vapautuneesti liikkuvan tekijän silmin? Miksi on hienoa olla alalla juuri nyt? Kustannustoimittaja, toimittaja ja kääntäjä Tuukka Tuomasjukka kertoo! Kuulemme myös liiton opiskelijajäsenten näkemyksiä. 

Lisätiedot koulutuspäälliköltä nina.porra(at)journalistiliitto.fi

Ajankohta

Alkaa:
24.3.2022 12:00
Päättyy:
24.3.2022 17:00
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Musiikkitalo, Paavon sali, Helsinki

Järjestäjä