JOURNALISTILIITTO 101 -seminaari 7.9.

Tervetuloa viettämään iltapäivää hyvässä seurassa ja hakemaan evästä merkityksellisiin sisältöihin ja parempaan työelämään 7.9. klo 12-17.15 (varsinainen ohjelma-aika on klo 12.30-16.30). 

Keynote-puhujaksi saamme huikeaa uraa maailmalla tekevän Melissa Heikkilän, joka on edennyt Economistin ja Politicon kautta MIT Technology Review'n senior reporteriksi, erikoisalanaan tekoäly ja sen yhteiskunnalliset vaikutukset. Ilmastonmuutoksen uutisoinnin ahdistavuutta ja voimaannuttavuutta pohtii opiskelija, vapaa kirjoittaja ja ympäristönpuolustaja Iiris Laisi, joka tuo seminaariin vinkkinsä uutisapatiaa vastaan. Hänen puheenvuoroaan kommentoi Yle Kioskin vastaava tuottaja Ville Seuri

Vuoden palkituin kuvajournalisti Hanna-Kaisa Hämäläinen vetää paneelikeskustelun kuvajournalismin rajoista ja mahdollisuuksista, siitä, miten ja kenen ehdoilla nyt luodaan kiinnostavinta sisältöä. Antoisan uran elementtejä pohtii freelancer, kustannustoimittaja ja kääntäjä Tuukka Tuomasjukka. Tuukka on myös Journalistiliiton valtuuston jäsen ja Suomen freelance-journalistien hallituksen varapuheenjohtaja.

Vaikuttavan viestinnän  elementeistä puhuu toimittaja, kirjailija, aktivisti ja Ellun Kanojen vastuullisuusviestinnän asiantuntija Suvi Auvinen. Hän kertoo, miksi ja miten maailmanparantajan kannattaa luottaa strategiseen viestintään. Freelancer, tietokirjailija Sanna Wallenius lataa pöytään teesit arvonsa tunteville ammattilaisille: pidä puolesi työelämässä! 

Entä mitä aiheita suomalaiseen mediaan tarvitaan lisää, mikä jää näkemättä tai mihin ei riitä rahkeita? Tätä pohtivat paneelikeskustelussa ihmisoikeusvaikuttaja Ujuni Ahmed, toimittajat Paavo Teittinen ja Virpi Salmi sekä valokuvaaja Veera Kontula

Seminaarin juontaa liiton kansainvälisten asioiden ja sananvapauskysymysten asiantuntija Salla Nazarenko

Nostamme myös maljat 101-vuotiaalle Journalistiliitolle ja nautimme virkistävää evästä iltapäivän kuluessa. Haluamme tarjota turvallisen tapahtuman, joten seminaarin puitteet ovat ilmavat, emmekä istu kylki kyljessä. 

Toivotamme maksuttomaan tapahtumaan tervetulleiksi paitsi liiton jäsenet myös liiton yhteistyökumppanit sananvapaustyössä.

Päivän aikataulun löydät täältä.

Tässä poimintoja seminaarin esiintyjistä: 

kuva_melissa_heikkila.jpg (115 KB)

Melissa Heikkilä on MIT Technology Review -lehden senior reporter. Hänen erikoisalaansa on tekoäly ja sen yhteiskunnalliset vaikutukset. Heikkilä on työskennellyt toimittajana myös The Economistissa ja kirjoittanut tekoälyn politiikasta Politico Europe -julkaisuun. Heikkilän ura journalistina alkoi Suomessa, jossa hän työskenteli muun muassa Ylioppilaslehdessä, Helsingin Sanomissa ja Ylellä. Yhdysvaltalainen Forbes-lehti nimesi hänet vuonna 2020 yhdeksi 30:sta alle kolmekymppisestä tulevaisuuden lupauksesta, jota kannattaa seurata eurooppalaisessa mediassa.

iiris-laisi.jpeg (331 KB)

Iiris Laisi on vapaa kirjoittaja, aktivisti ja esittävän taiteen työläinen. Iiris opiskelee tanssia Teatterikorkeakoulussa ja opettelee toimillaan purkamaan patriarkaatin, kapitalismin ja valkoisen vallan rakenteita. 

ville-seuri.jpg (229 KB)

Ville Seuri on nuorille journalismia tuottavan Yle Kioskin vastaava tuottaja ja mediakolumnisti. Seurilla on pitkä kokemus erilaisista uutisjohtamisen tehtävistä.

kuva_sanna-wallenius1.jpg (1021 KB)

Sanna Wallenius on 47-vuotias free-toimittaja, tietokirjailija, sisällöntuottaja ja kouluttaja. Hän on työskennellyt toimittajana vuodesta 1993 alkaen mm. Eevassa, Me Naisissa, Avussa ja Iltalehdessä. Yrittäjänä Wallenus on toiminut vuodesta 2018. Syksyllä ilmestyy Sanna Walleniuksen ja Rosanna Marilan kirja Lisää liksaa – Itsensätyöllistäjän tsemppikirja parempiin palkkioihin (Alma Talent, syyskuu 2022).

kuva_suvi-auvinen.jpg (1.26 MB)

Suvi Auvinen on aktivisti, kirjailija, toimittaja ja vastuullisuusviestinnän asiantuntija. Auvinen ei usko voivotteluun vaan tekemiseen, oli kyse sitten viestinnästä tai muusta maailmaa muuttavasta toiminnasta. (Kuva: Satu Kosenius)


ujuni_ahmed.jpeg (284 KB)

Ujuni Ahmed on palkittu somalialainen ihmisoikeus- ja  yhteiskunnallinen vaikuttaja, Kansallisteatterin kotikirjailija ja kirjailija. Hän on tunnettu tyttöjen ja naisten sukuelinten silpomisen vastaisesta työstään ja Ylen somalinkielisten koronauutisten lukijana. Ujunin elämästä kertova esikoiskirja Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin on ilmestynyt keväällä 2022. Ujunin vetämässä paneelikeskustelussa pohditaan, millaiset aiheet jäävät mediassa pimentoon.  


hanna-kaisa-hamalainen.jpg (881 KB)

Hanna-Kaisa Hämäläinen on muuramelainen kuvajournalisti, joka on työskennellyt vapaana kuvajournalistina yli 20 vuotta. Hämäläinen on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta (nyk. Aalto yliopisto) valokuvataiteen osastolta vuonna 2004. Hänet on tänä vuonna palkittu vuoden kuvajournalistina ja Vuoden lehtikuva -palkinnolla. Vuonna 2021 hän voitti vuoden uutiskuva -palkinnon. 

kuva_uusi_tuukka_tuomasjukka.jpg (333 KB)

Tuukka Tuomasjukka on tamperelainen 27-vuotias freelance-toimittaja, kustannustoimittaja ja kääntäjä. Hän kustannustoimittaa tietokirjoja Vastapainolla, kirjoittaa mm. media-alasta, Itä-Euroopasta ja yhdenvertaisuusaiheista eri julkaisuihin (Suomen Kuvalehti, Iso Numero, Journalisti, Suomen Lehdistö) ja kääntää romanialaista ja moldovalaista kaunokirjallisuutta

Ilmoittaudu elokuun loppuun mennessä - paikkoja on tarjolla rajoitetusti. Liiton tietosuojaselosteen voit lukea täällä

Lisätiedot koulutuspäälliköltä nina.porra(at)journalistiliitto.fi

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
7.9.2022 12:00
Päättyy:
7.9.2022 17:15
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Musiikkitalo, Paavo-sali, Helsinki
Mannerheimintie 13a
00100 Helsinki

Järjestäjä