Opiskelijaseminaari 15.-16.11.2019

Scandic Julia, Eerikinkatu 4, 20100 Turku

SEMINAARIN TEEMA: RIKOS- JA OIKEUSJOURNALISMI

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT JA PAIKAT TÄYTETTY! Vuoden 2019 opiskelijaseminaari keskittyy rikos- ja oikeusjournalismiin. Tämä on tilaisuus kuulla ja kysyä toimittajan työstä, tiedonhankinnasta, etiikasta ja jaksamisesta haastavien rikosaiheiden parissa ja pohtia, haluaisitko itse ryhtyä rikos- ja oikeusjournalistiksi.

Tarjolla myös ammatillisia vinkkejä, joista on ihan jokaiselle journalistille hyötyä. Plus tietenkin tilaisuus tavata opiskelijakollegoita ympäri Suomea!

Seminaarissa työstään kertovat Ilta-Sanomien toimittaja Mirja Rintala (uutisointi Oulun seksuaalirikoksista), Turun Sanomissa pitkään työskennellyt toimittaja Annamari Nurminen (Bonnier-palkittu uutisointi Turun kouluhyväksikäytöistä) sekä Suomen Kuvalehden toimittaja Aurora Rämö (Bonnier-palkintoehdokkaana ollut juttu sarjahukuttajasta).

Rikos- ja oikeustoimittajan ammatista kertoo ja yleisön koukuttamisen rajoja pohtii uutis- ja rikostoimittaja Ville Eklund MTV Uutisista. Freelance-toimittaja ja faktantarkistuksen taitaja Johanna Vehkoo pitää työpajan, jossa hän opettaa tiedonhaun syventämistä ja ihmisten jäljittämistä verkon avoimien työkalujen avulla.

Sananvapautta, vihapuhetta ja rasismia tutkinut Jani Sinokki Turun yliopistosta kertoo, mitä journalistin pitää tietää niistä. Käräjätuomari ja mediatuomari Mika Herhi Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta valottaa, miltä rikos- ja oikeusuutisointi viranomaisen silmin näyttää.

Perjantai-iltana tutustutaan Turun entiseen vankila-alueeseen Kakolaan. Kakola ennen ja nyt -kierroksella kuullaan vankilan värikkäästä arjesta kuvien ja kertomusten kautta sekä kierretään alueella tutustumassa Kakolan rakennuksiin, kuulemassa legendaarisia pakotarinoita ja ihmettelemässä, miten vankila-alue muuttuu asuinalueeksi.

MATKAT JA MAJOITTUMINEN

Seminaari on Journalistiliiton opiskelijajäsenille maksuton. Liitto maksaa osallistujien ateriat, ja muualta kuin Turun seudulta tulevien kohtuulliset matkakulut sekä majoituksen kahden hengen huoneissa. Yhden hengen huoneeseen kuuluu 50 euron omavastuumaksu, jonka majoittuja maksaa hotellin vastaanottoon viimeistään lähtiessään.

Muistathan, että voidaksesi osallistua, sinun on oltava seminaarin alkaessa Journalistiliiton jäsen. Ellet jo ole jäsen, liitythän välittömästi. Teet sen nopeimmin täyttämällä hakemuksen liiton sivuilla.

Matkaliput varataan itse mahdollisimman pian sen jälkeen, kun seminaaripaikkasi on varmistunut. Matkakulut voi jälkeenpäin laskuttaa Journalistiliitolta. Oman oppilaitoksesi opiskelijalähettiläs kertoo sinulle kätevimmän tavan matkustaa yhdessä Turkuun.

Seminaariohjelma on nyt julkaistu. Aloitamme perjantaina 15.11.2019 klo 12 lounaalla, ja seminaari päättyy lauantaina 16.11.2019 klo 15.30.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen alkoi tällä sivulla maanantaina 14.10.2019 klo 9.00 ja päättyi perjantaina 18.10.2019 klo 23.59. Täytettyäsi ilmoittautumislomakkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin siitä, että olemme vastaanottaneet tietosi.

Jotta saamme paikalle mahdollisimman monipuolisesti osallistujia eri koulutusohjelmista ja kaupungeista, eri korkeakouluille on seminaariosallistujissa omat kiintiönsä. Seminaariyleisöön mahtuu yhteensä 55 henkeä. Saat varmistuksen mukaan pääsystäsi sähköpostitse pian ilmoittautumisen päätyttyä.

HUOM! Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voi perua vain lääkärintodistusta vastaan. Muista kuin terveydellisistä syistä tehdyistä peruutuksista perimme 100 euron peruutusmaksun.

Lisätietoja koulutuspäällikkö nina.erho(at)journalistiliitto.fi

Lippuja ei enää tarjolla.

Paikkoja jäljellä

Ajankohta

Alkaa:
15.11.2019 12:00
Päättyy:
16.11.2019 15:30
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Scandic Julia
Eerikinkatu 4
20100 Turku

Järjestäjä