Tiedostamattomat ennakkoluulot ja journalismi 25.1.

Media vaikuttaa vahvasti mielikuviimme siitä, millaisia ominaisuuksia suomalaisuuteen – ja ei-suomalaisuuteen – liitetään ja kuka saa olla suomalainen. Pitävätkö toimittajat huomaamattaan yllä rasistisia rakenteita?

Miten tiedostamattomat ennakkoluulot ohjaavat mediasisältöjä ja toimittajan työtä? Kuka valikoituu haastateltavaksi ja millä perusteella? Kenen todellisuudesta kerrotaan? Mitä paljon puhutut median moninaisuus ja moniäänisyys käytännössä tarkoittavat – ja mitä ne voisivat tarkoittaa?

VIKES Viestintä ja kehitys -säätiön verkkotapahtumassa aiheesta keskustelevat Nuoret muslimit ry:n perustaja, lavarunoilija Nahla Hewidy, tutkija Emma Nortio sekä toimittajat Adile Sevimli ja Kyösti Hagert. Haastattelijana toimittaja Noora Jokinen.

Vikes toivoo tapahtumaa seuraamaan erityisesti nuoria, alle 35-vuotiaita toimittajia, mutta myös muut Journalistiliiton jäsenet ovat tervetulleita.

ILMOITTAUDU MUKAAN 21.1. MENNESSÄ:
https://forms.gle/EKhJBYgwz5J3UWCs9

Verkkotapahtuma välitetään videostriiminä, ja seuraajilla on kommentointimahdollisuus.

Tilaisuus on osa Olen eurooppalainen -hanketta, jota toteutetaan kahdeksassa maassa. Tavoitteena on parantaa nuorten ymmärrystä muuttoliikkeestä Suomessa ja maailmalla sekä monipuolistaa mediasisältöjä aiheesta.
https://vikes.fi/portfolio/lisaamme-nuorten-ymmarrysta-maahanmuutosta-suomessa-ja-euroopassa

Tapahtuma tuotetaan EU:n tuella. Sen sisällöstä vastaa Vikes, eikä se välttämättä edusta EU:n virallista kantaa.

Lisätiedot Vikesin hankekoordinaattorilta sanna.jappinen(at)vikes.fi

Ajankohta

Alkaa:
25.1.2021 16:30
Päättyy:
25.1.2021 18:30
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkkokoulutus

Järjestäjä

VIKES Viestintä ja kehitys -säätiö