Kuinka käsitellä järkevästi järjetöntä - salaliittoteoriat ja journalismi 4.6.

Salaliittoteoriat ovat viime aikoina nousseet internetin syrjäkulmilta politiikankin näyttämölle. Tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan, kun Janne "Rysky" Riiheläinen avaa teemaa  käytännön journalistisen työn näkökulmasta. Luvassa on myös kriittisiä näkökulmia median toimintaan. 

Disinformaation ja salaliittoteorioiden käsittely journalismissa on monesta syystä hankalaa, lähtien jo siitä, että järjettömien asioiden käsittely järjellisesti on hankalaa. Myös selvästi valheellisten näkemysten julkaisemisessa on aina omat ongelmansa.

Tämän koulutuksen tavoitteena on antaa arjessa koeteltuja työkaluja disinformaation ja salaliittoteorioiden käsittelyyn. Mukana on esimerkkejä ja kokemuksia tiedotusvälineistä Suomesta ja ulkomailta.

Janne Riiheläinen on joensuulainen freelancer, joka on seurannut pitkään disinformaatiota ja salaliittoteorioita osana kansainvälistä ja kotimaista politiikkaa. Hän on kouluttanut aiheesta mm. Aalto yliopistossa. 

rysky.png (195 KB)

Maksuton koulutus on varattu Journalistiliiton jäsenille. Sitova ilmoittautuminen koulutukseen avataan perjantaina 21.5. tällä sivulla julkaistavalla lomakkeella. Varmistathan kalenteristasi ennen ilmoittautumista, että voit osallistua. Pois jäämisestä ilman lääkärintodistusta perimme 30 e peruutusmaksun.

Riiheläisen esitys tallennetaan, ja se on jälkikäteen katsottavissa liiton extranetin koulutuskirjastossa. Koulutuksen keskusteluosiota ei tallenneta. 

Lisätiedot koulutuspäälliköltä nina.porra(at)journalistiliitto.fi

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
4.6.2021 14:30
Päättyy:
4.6.2021 16:00
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teams

Järjestäjä