Kaikille liiton free-jäsenille: Freetyön jatkokurssi webinaarina 10.5.

Tällä kurssilla saat syventävää tietoa freelancerina työskentelystä. Tervetuloa mukaan! 

Suomen freelance-journalistien va. toiminnanjohtaja Anna-Sofia Nieminen puhuu sosiaaliturvasta yrittäjänä, apurahansaajana ja ulkomailla. Journalistiliiton juristi Eveliina Tuominen puolestaan kertoo, mihin avustajasopimuksissa kannattaa kiinnittää huomiota. Koulutuksessa kuulemme myös  ostavan toimittajan Eeva-Liisa Hynysen terveisiä freelance-toimittajille sekä pitkän linjan toimittaja-viestintäyrittäjän Anna-Liisa Pekkarisen eväitä mielekkääseen freelance-uraan.

Suosittelemme koulutusta vähintään jonkin aikaa freelancerina työskennelleille. Koulutuksessa mennään aiheisiin syvemmälle kuin Freetyön peruskurssilla, mutta voit toki osallistua riippumatta siitä, oletko aiemmin osallistunut peruskurssille. Koulutus on maksuton ja tarkoitettu Journalistiliiton jäsenille. Koulutuksen järjestävät Suomen freelance-journalistit ja Suomen Journalistiliitto.

Ilmoittaudu koulutukseen 7.5.2023 klo 23.30 mennessä tästä linkistä. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-osallistumislinkki koulutusta edeltävänä päivänä.

Anna-Liisa Pekkarinen

Anna-Liisa Pekkarinen on kuopiolainen toimittaja-viestintäyrittäjä lähes 20 vuoden kokemuksella. Hän on erikoistunut kiinteistö- ja isännöintialaan, talotekniikkaan, rakentamiseen ja sähkö- ja automaatiotekniikkaan sekä historiikkien kirjoittamiseen. Pekkarisen asiakkaita ovat muun muassa Suomen Kiinteistölehti, Itä-Suomen Kiinteistöviesti, Sähkömaailma, Isännöinti, Martat sekä erinäiset yritysten verkkojulkaisut. Hän on kirjoittanut ja kuvannut säännöllisesti myös paikallislehtiin . Historiikkeja hän on kirjoittanut kahdeksan, joista yksi on palkittu Vuoden Kotiseutukirja -kilpailussa.

Eeva-Liisa Hynynen on pitkän linjan kuntatoimittaja, joka ostaa juttuja Kunnallisalan kehittämissäätiön Polemiikki-lehteen. Hän työskentelee itsekin freelancerina. Hynynen on palkittu moneen kertaan työstään, ja hänet on valittu muun muassa vuoden freelance-journalistiksi 2011.

Webinaarin ohjelma

14–14.30 Sosiaaliturva yrittäjänä, apurahansaajana ja ulkomailla / Anna-Sofia Nieminen, va. toiminnanjohtaja, Suomen freelance-journalistit

14.30–15 Mihin avustajasopimuksissa kannattaa kiinnittää huomiota / Eveliina Tuominen, juristi, Suomen Journalistiliitto

15–15.15 Keskustelua ja kysymyksiä

15.15–15.30 Tauko

15.30–16 Ostavan toimittajan terveisiä freelancereille / Eeva-Liisa Hynynen, vastuutoimittaja, Polemiikki

16–16.30 Miten erikoistua, verkostoitua ja pitää freelancerina työskentely mielekkäänä vuodesta toiseen / Anna-Liisa Pekkarinen, toimittaja-viestintäyrittäjä

16.30–17 Keskustelua, kysymyksiä ja yhteenveto

Lisätiedot

Lisätietoja saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen yhdistys (at) freet.fi

Ajankohta

Alkaa:
10.5.2023 14:00
Päättyy:
10.5.2023 17:00
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Zoom

Järjestäjä

Suomen freelance-journalistit, Suomen Journalistiliitto