Asian ytimeen! - viisi ajankohtaista videota juhlavuoden päätteeksi

KATSO VIDEOT TÄÄLLÄ

Liiton 100-vuotisjuhlahumu jatkuu, mutta koronatilanteen vuoksi odotamme parempia aikoja kasvokkain kokoontumiselle. Bio Rexiin suunniteltu juhla on peruttu. Vapaamuotoisemmat kekkerit lupaamme kuitenkin järjestää asap! 

Juhlasyksynä tuomme virtuaaliselle lavalle alan kiinnostavimpia esiintyjiä ja  ajankohtaisia keskusteluita. Ohjelma palastellaan videoiksi, joita  lähetetään lokakuusta alkaen liiton youtube-kanavalla.

Tässä juhlavideoiden esiintyjät ja teemat:

Etsi omat uutisaiheesi ja ole kriittisempi journalisti
Lumilapio-palkinnolla ja mm. Journalistiliiton Sananvapauden miekalla palkittu Iltalehden tutkiva toimittaja Jarno Liski sekä myös Lumilapio-palkinnon pokannut ja parhaillaan Pandoran papereita selvittävä Ylen tutkiva toimittaja ja tietokirjailija Jyri Hänninen pohtivat, miksi rohkeaa päivittäisjournalismia on Suomessa niin vähän. Mikä tökkii, kun olemme lehdistönvapauden ykkösmaita maailmassa, mutta media pullistelee tiedotteiden pohjalta tehtyjä löysiä ja kunnianhimottomia juttuja? Ryhdistäytykää, kollegat! 

Journalismin polku polarisaatiosta solidaarisuuteen
Luovan alan monimuotoisuuteen, inkluusioon ja yhdenvertaisuuteen erikoistunut yrittäjä Wanda Holopainen ATAÁ Agencystä on toiminut konsulttina mm. Julkisen sanan neuvostolle ja Rare Median Kenen tietoo? -oppaan toimitusprosessissa. Wanda kertoo, miksi journalistien kannattaa haastaa omat  ennakko-oletuksensa ja miten harjoitetaan yhdenvertaisuutta rakentavia kohtaamisia. 

Viestijä, larppaa asiantuntijaa
Viestintäalan uranuurtaja, visionääri ja valmentaja, Netprofile-yhtiön perustaja ja partneri Christina Forsgård kertoo, miten viestijä ottaa toimintaympäristönsä haltuun ja saa asiansa kuuluviin, omaa hyvinvointiaan unohtamatta. Yksi vastaus kuuluu näin: larppaa asiantuntijaa! Kepeältä kuulostava kehotus sisältää rautaista näkemystä viestintäalan roolipaineista ja menestymisen eväistä. Tämä esitys tarjoaa käytännöllisiä työkaluja vastuulliseen vaikuttamiseen.

Kuvitelkaamme parempia maailmoja
Helsingin Sanomien toimittaja Alma Onali pohtii, miten journalismi voi kertoa niistä perinpohjaisesti muutoksista, joita yhteiskunnat ja ihmisyys tarvitsevat elinkelpoisen planeetan säilyttämiseksi. Alma kuuluu yleisön Tieto-Finlandialla ja Kanava-tietokirjapalkinnolla palkitun Hyvän sään aikana -kirjan toimituskuntaan. Hän vaalii laadukasta journalismia myös Julkisen sanan neuvoston jäsenenä. 

Yleisön ymmärtäminen on journalistin etuoikeus
Mikä nappaa yleisöt juuri nyt ja miten yleisösuhdetta voi vahvistaa? Miten datan analysointi tukee elinvoimaista mediaa? Miten journalistit palvelevat yleisöjään ja millaiset sisällöt tekevät mediasta merkityksellisen lukijalle, katsojalle ja kuulijalle? Aiheesta keskustelevat A-lehtien ajankohtaismedioiden vastaava päätoimittaja Iina Artima-Kyrki, Mediatalo Keskisuomalaisen digitaalisen liiketoiminnan johtaja Kirsi Hakaniemi ja podcast-velho, Jaksomedian perustaja Olli Sulopuisto

  
JOURNALISTILIITTO 100+1 -SEMINAARI LUVASSA KEVÄÄLLÄ 2022!
 
Lisätiedot: koulutuspäällikkö nina.porra(at)journalistiliitto.fi 

Ajankohta

Alkaa:
31.12.2021 09:00
Päättyy:
31.12.2021 23:59
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Videoita liiton Vimeo-kanavalla

Järjestäjä