Journalismin juhlaa verkossa 14.10. alkaen - mikä puhuttaa journalismissa ja viestinnässä juuri nyt

Liiton 100-vuotisjuhlahumu jatkuu, mutta koronatilanteen vuoksi odotamme parempia aikoja kasvokkain kokoontumiselle. Bio Rexiin suunniteltu juhla on peruttu. Vapaamuotoisemmat kekkerit lupaamme kuitenkin järjestää asap! 

Juhlasyksynä tuomme virtuaaliselle lavalle alan kiinnostavimpia esiintyjiä ja  ajankohtaisia keskusteluita. Ohjelma palastellaan videoiksi, joita  lähetetään lokakuusta alkaen liiton youtube-kanavalla.

Tässä makupaloja virtuaalijuhlan teemoista ja esiintyjistä: 

Tänä vuonna sekä Suuren journalistipalkinnon että Lumilapio-palkinnon napannut Iltalehden tutkiva toimittaja Jarno Liski kannustaa kollegoita tinkimättömään ja rohkeaan journalismiin.  

Luovan alan monimuotoisuuteen, inkluusioon ja yhdenvertaisuuteen erikoistunut Wanda Holopainen ATAÁ Agencystä on toiminut konsulttina mm. Rare Median Kenen tietoo? -oppaan toimitusprosessissa. Wanda kertoo, miksi journalistien kannattaa haastaa omat  ennakko-oletuksensa ja miten luodaan yhdenvertaisuutta rakentava haastattelutilanne sekä pohtii, mikä on journalismin rooli monimuotoistuvassa yhteiskunnassa. 

Viestintäalan uranuurtaja, visionääri ja valmentaja, Netprofile-yhtiön perustaja ja partneri Christina Forsgård kertoo, miten viestijä ottaa toimintaympäristönsä haltuun ja saa asiansa kuuluviin, omaa hyvinvointiaan unohtamatta. Yksi vastaus kuuluu näin: larppaa asiantuntijaa! Kepeältä kuulostava kehotus sisältää rautaista näkemystä viestintäalan roolipaineista ja menestymisen eväistä. Tämä esitys tarjoaa käytännöllisiä työkaluja vastuulliseen vaikuttamiseen.

Mikä nappaa yleisöt juuri nyt ja miten asiakassuhdetta voi vahvistaa? Sitouttamisen trendeistä, asiakaslähtöisyydestä ja analysoinnin merkityksestä keskustelevat mm. Apu-lehtiperheen päätoimittaja, A-lehtien ajankohtaismedioiden ja Apu-lehden vastaava päätoimittaja Iina Artima-Kyrki ja Keskisuomalaisen digitaalisen liiketoiminnan johtaja Kirsi Hakaniemi. Keskustelun vetää podcast-velho, Jaksomedian toimitusjohtaja Olli Sulopuisto

  
100+1 -SEMINAARI LUVASSA KEVÄÄLLÄ 2022!
SINNE SIIRTYVÄT MM. NÄMÄ ESITYKSET:

Maailman parhaan journalismin tekemisestä ja globaalista merkityksestä kertovat uutistoimisto AP:n tutkivat toimittajat Margie Mason ja Robin McDowell. Yhdessä tai erikseen tämän kaksikon jäsenet on palkittu mm. Pulitzer-palkinnolla, Goldsmith- ja Bingham Prize for Investigative Journalism -palkinnoilla sekä viimeksi Anthony Shadid Award for Journalism Ethics -palkinnolla. Esityksessään duo avaa reportaasiaan palmuöljyn tuottamisesta ja sen Pohjoismaihin asti ulottuvista kyseenalaisista bisneskytköksistä. (Vierailu toteutuu Suomen tiedetoimittajain liitto ry:n tuella.)  

Margien ja Robinin esityksen jälkeen heidän seuraansa paneelikeskusteluun liittyvät paikalliset voimahahmot, toimittajat Hanna Nikkanen Long Playstä ja Paavo Teittinen Helsingin Sanomista. 

Himmailua vähemmälle! Toimittaja ja teatteriohjaaja Susanna Kuparinen ja Ylioppilaslahden päätoimittaja Tuija Siltamäki arvioivat, mitä voisimme ammattikuntana tehdä väkevämmin. Keskustelun vetää Journalistiliiton tuore kansainvälisten asioiden asiantuntija, mm. suomalaista korruptiota selvittänyt tietokirjailija ja toimittaja Salla Nazarenko. Luvassa on suoraa puhetta ja käytännön vinkkejä vallan vahtikoirille.

Vuoden uutiskuvasta palkittu kuvajournalisti Hanna-Kaisa Hämäläinen vetää keskustelun, jossa arvioidaan  kuvajournalistien työtapoja ja tavoitteita. Keskustelussa on mukana mm. valokuvataiteilija Hanna Weselius, jonka näkemykset kuvattavien asemasta (Suomen Kuvalehti 4/21) ovat herättäneet vilkasta mielipiteenvaihtoa. Tämä esitys tuo ajankohtaista kuvajournalismia Bio Rexin upealla valkokankaalle ja inspiroi käyttämään visuaalista kerrontaa entistä oivaltavammin.

Entä miltä näyttävät media, viestintä ja niiden tulevaisuus nuoren, ammatillisten rajojen välillä vapautuneesti liikkuvan tekijän silmin? Miksi on hienoa olla alalla juuri nyt? Kustannustoimittaja, toimittaja ja kääntäjä Tuukka Tuomasjukka kertoo! Kuulemme myös liiton opiskelijajäsenten näkemyksiä. 

 
Lisätiedot:
koulutuspäällikkö nina.porra(at)journalistiliitto.fi 

Ajankohta

Alkaa:
14.10.2021 09:00
Päättyy:
31.12.2021 23:59
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Videoita liiton Vimeo-kanavalla

Järjestäjä