Journalismin päivä 12.10.

TILAISUUS ON LOPPUUNMYYTY

Parasta verkkokerrontaa, rohkeutta uuden median syövereihin, narratiivin haasteet uutisjournalismissa – tätä kaikkea on liiton suurin ja kaunein jäsentapahtuma.

Päivän ohjelman löydät täältä.

Tapahtumaan osallistuu satoja liiton jäseniä, eli se on verraton ympäristö tavata kollegoita ja jakaa vertaiskokemuksia. Tervetuloa mukaan!

Esiintyjiä ja teemoja:

Maria Pettersson, päätoimittaja, Journalisti
Maria juontaa, haastaa ja kirittää Bio Rexin lavalla.

Ulrik Haagerup, perustaja ja toimitusjohtaja, Constructive Institute (Helsingin Sanomain Säätiön tuella)
Is a good story always a bad one? Can we change newsroom habits? Ulrik tells why and how constructive journalism has spread in newsrooms. He also attends a panel discussion with leading Finnish editors.

Isabella Hindkjær, Editor-in-Chief, Vice Nordic
(aiemmin ilmoitetun Frederik Andersenin asemesta)
Isabella is editor-in-chief at Vice Nordic, been at Vice for 2,5 year in total – previously EIC and Managing Editor at Vice Denmark. Before that she was a feature journalist at Danish daily national newspaper Jyllands-Posten and prior to that a freelance feature journalist for a number of national and international publications specializing in alt-right, political change and migration. In Journalisin päivä Isabella will tell why authenticity and taking a stand is important as a media brand - and a few other things that traditional media is often not getting quite right in their quest to win over millennials and gen z. 

Hanna-Kaisa Hämäläinen, valokuvaaja, Suomen kuvajournalistien puheenjohtaja
Hanna-Kaisa johdattaa yleisön tämän hetken mielenkiintoisimman kuvajournalismin äärelle. Luvassa huomioita visuaalisen journalismin eri laidoilta ja puhetta kuvan voimasta ja herkkyydestä. Puheenvuoroja Hanna-Kaisan johdolla pitävät muun muassa Touko Hujanen, Heidi Piiroinen, Caroline Suinner, Uwa Iduozee, Marina Ekroos sekä Kertova kuva -kirjan tekijät Ville Tietäväinen ja Ville Hänninen.

Janne Kareinen, asiantuntija, Erätauko, Sitra
Journalistit jakavat kokemuksiaan Erätauko-toimintamallista eli Sitran jalostamasta tavasta käydä dialogia. Se pyrkii rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun käynnistämiseen ja ylläpitämiseen, ja sitä on kokeiltu muun muassa verkkokeskusteluissa. Keskeistä on muodostaa syvempi ymmärrys käsiteltävästä aiheesta ja saada erilaisia näkökulmia esiin - ilman vaatimusta yksimielisyydestä. 50 Journalismin päivään osallistujaa pääsee itse kokemaan dialogia Jannen johdolla. Lähetämme kaikille Journalismin päivään ilmoittautuneille viestin viikolla 39 ja pyydämme dialogista kiinnostuneita ilmoittautumaan erikseen.

Sami Koivisto, vuorovaikutuspäällikkö, Yle
Juhani Saarinen, datadeskin esimies, Helsingin Sanomat
Sami tunnetaan myös Yle-tyyppinä. Hän edistää suomalaisten ja Ylen välistä vuorovaikutusta ja auttaa Yleä kuulemaan suomalaisia paremmin. Sami jakaa Journalismin päivässä kokemuksiaan dialogista. Dialogi on tuttua myös Helsingin Sanomissa. Juhani kertoo, millainen vaikutus sillä on ollut toimitusprosessiin.

Eero Korhonen, Head of News and Publishers at EMEA Partnerships, Google
Eero is working on strategic relationships and collaboration between Google and the news industry. Before joining Google in 2012, he worked nearly 15 years in various senior publishing industry positions in Finland, Turkey and Russia in companies like Sanoma Group and Hürriyet. Eero attends a panel discussion focusing on future media trends and media business.

Tero Koskinen, valmiuspäällikkö media-alan varautumisesta huolehtivassa Mediapoolissa
Tero luo yhdessä Noora Pinjamaan kanssa katsauksen viestintäalan tulevaisuuteen, jossa erilaiset toimijat voivat pyrkiä horjuttamaan luotettavaa sisällöntuotantoa. Tero vetää myös vuoteen 2030 kurkottavan paneelikeskustelun, joka ottaa genreloikan kaunokirjallisuuden puolelle - mukana mm. kauhukirjailija ja tutkija Tiina Raevaara!

Elina Lappalainen, toimittaja, Talouselämä
Elina seuraa kasvuyrityksiä, peliteollisuutta ja teknologia-aiheita. Hän voitti esikoiskirjallaan ”Syötäväksi kasvatetut” sekä Tieto-Finlandian että Kanava-tunnustuspalkinnon. Hän on kouluttanut toimittajia ja tietokirjailijoita sosiaalisen median käytössä. Työn alla on uusi lastentietokirja Ihmeellinen Minna ja suomalaiset supernaiset. Ihmeellinen Minna Canth kulkee mukana Elinan puheenvuorossa.

Maria Mäkelä, FT, dosentti, yliopistonlehtori
Maria on kirjallisuustieteen yliopistonlehtori ja kertomustutkimuksen keskus Narraren johtaja Tampereen yliopistossa. Hän vetää kahta journalistien kannalta kiinnostavaa tutkimushanketta, "Kertomuksen vaarat"  ja "Välineelliset kertomukset", joissa tutkitaan tarinallistamisen varjopuolia. Maria vetää paneelikeskustelun uutisjournalismin näkökulmista.

Hanna Nikkanen, toimittaja, päätoimittaja
Long Playn päätoimittaja, tutkiva toimittaja ja tietokirjailija luotsaa keskustelua tulevaisuuden mediabisneksestä. Hanna on erikoistunut teknologia- ja luonnonvara-aiheisiin. Hänet on palkittu mm. tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla ja Bonnierin Suurella journalistipalkinnolla.

Riitta Pihlajamäki, Ajankohtaistoimituksen päällikkö, Yle
(aiemmin ilmoitetun Riikka Räisäsen asemesta)
Miten Suomen suurimmassa uutis- ja ajankohtaistoimituksessa punnitaan kerronnan näkökulmia ja painotuksia? Riitalla on rautaista näkemystä ja kokemusta asiasta.

Noora Pinjamaa, Media-alan tutkimussäätiön johtaja ja Medialiiton uuden kasvun asiantuntija
Noora osallistuu paneelikeskusteluun tulevaisuuden mediabisneksestä ja kertoo Loikka vuoteen 2030 -pajassa tuoreen väitöskirjansa ja Medialiiton toimialastrategiatyön pohjalta näkemyksensä siitä, millaiseksi media-ala on muuttumassa.

Tiina Raevaara , kirjailija, tutkija, journalisti, Turun yliopiston työelämäprofessori
Tiina on mukana tulevaisuuspajan paneelissa, joka loikkaa vuoteen 2030.

John Severinson, Head of Media Partnerships at Facebook and Instagram for the Nordics
John leads strategic media partnerships for Facebook in the Nordics. Prior to joining Facebook, John was the digital director of Egmont Publishing in Sweden. John has a background in the Nordic media market, having worked for Egmont for more 10 years across business, editorial and technology. He attends a panel discussion focusing on future media trends and media business.

Riikka Suominen, päätoimittaja ja
Lasse Leipola, toimittaja, Vihreä Lanka
Riikka ja Lasse ovat raportoineet ilmastoaiheista jo yli 10 vuotta. He yrittävät syödä kasvisruokaa ja kierrättää muovijätteet, mutta pitävät arjen pieniä ekotekoja säälittävänä vastauksena ilmastokriisiin, joka uhkaa koko ihmiskunnan tulevaisuutta. Heidän mielestään journalistien velvollisuus on huomioida ilmastonmuutoksen syyt ja seuraukset kaikissa jutuissaan. Tule kuulemaan, miten se tehdään.

Terhi Upola, verkkotuottaja, Yle
Tulevaisuuden verkkouutisista, hyvää iltaa! Terhi on verkkotuottaja Ylen ajankohtaistoimituksessa. Hän on työskennellyt aiemmin blogissa ja kouluttanut verkkoilmaisua vuodesta 2004. Upolan opaskirja Livenä ja läsnä – Verkon uudet juttutyypit julkaistiin kesällä 2018.

Antto Vihma, VTT, dosentti
Olli Seuri, YTT, toimittaja, Yle
Kansainvälisen politiikan tutkija Antto avaa ikkunan totuudenjälkeiseen aikaan, jossa kyyniset strategiat ja räikeät valheet tallovat faktat jalkoihinsa. Olli, Bonnier-palkittu toimittaja ja journalismin tutkija, jatkaa teemasta Bio Rexin aulan ständillä ja sukeltaa syvemmälle aiheeseen tuoreen Totuuden jälkeen -teoksen ääressä. Miten media selviää algoritmien ja paskapuheen aikana?

Hanna Weselius, kirjailija, valokuvataiteilija, taiteen tohtori
Palkittu taiteilija ja opettaja tuo tulevaisuuspajan paneelikeskusteluun taiteeseen ja historiaan liittyviä, genrerajat rikkovia näkökulmia. 

Erja Yläjärvi, vastaava päätoimittaja, Iltalehti
Journalismin päivässä tapaat ajankohtaisia ja huippukiinnostavia media-alan vaikuttajia, kuten Iltalehden uuden vastaavan päätoimittajan! Erja tuo vahvan kokemuksensa ja näkemyksensä paneelikeskusteluun, jossa on aiheena uutisten näkökulmat ja narratiivit.

Lipun hintaan kuuluu Ravintola Lasipalatsin kattama lounas, päiväkahvit sekä lasillinen kuohuvaa päivän päätteeksi. Sen jälkeen  kiinnostuneiden on mahdollista vierailla Amos Rex -museossa - pressikortilla sisään!

Hinnat: työsuhteiset, freelancerit 50 euroa, työttömät, opiskelijat, eläkeläiset 25 euroa, ei-jäsenet 150 euroa.

Maksuvaihtoehdot: verkkopankkimaksu, korttimaksu ja yrityksille/organisaatioille lasku.

Lisätietoja saat Journalismin päivän tuottajalta, koulutuspäällikkö Nina Porralta nina.porra(at)journalistiliitto.fi


Yhteistyössä:

 

Tapahtuma on täynnä.

Tapahtumapaikka

Lasipalatsi
Mannerheimintie 22 – 24
00100 Helsinki

Järjestäjä