Tule keskustelemaan: Tapaus Viestikoekeskus ja journalistin vastuu 15.12.

ILMOITTAUDU 8.12. MENNESSÄ TÄÄLLÄ!

Lokakuussa 2021 kolmea Helsingin Sanomien journalistia vastaan nostettiin syytteet turvallisuussalaisuuden paljastamisesta ja paljastamisen yrityksestä niin sanotussa Viestikoekeskuksen tapauksessa. Syytteet pohjautuvat HS:ssa vuonna 2017 julkaistuun sotilastiedustelua ja yksityisyydensuojaa käsittelevään artikkeliin sekä suunnitelmaan artikkelisarjasta.

Journalistiliitto on todennut toimittajien työhön kohdistuvien syytteiden olevan Suomessa poikkeuksellisia. HS:n toimittajien saamia syytteitä liitto pitää äärimmäisen vakavina sanan- ja lehdistönvapauden kannalta. Niin SJL, Julkisen sanan neuvosto kuin Päätoimittajien yhdistys ovat vaatineet tapauksen avointa käsittelyä oikeudessa.

Järjestämme tapauksesta keskustelutilaisuuden 15.12.

Millaiset kehykset nykyinen lainsäädäntö tarjoaa journalistiselle työlle? Mistä journalisti on vastuussa ja miten journalistinen vastuu eroaa rikosoikeudellisesta vastuusta? Voiko toimittaja oikeasti joutua vankilaan Suomessa?

Aiheesta keskustelevat Helsingin yliopiston viestintäoikeuden professori ja varadekaani Päivi Korpisaari, Helsingin Sanomissa työskentelevä oikeustoimittaja Susanna Reinboth ja Suomen Journalistiliiton lakimies Tytti Oras. Tilaisuuden juontaa toimittaja, tuottaja Iida Simes.

Keskustelu käydään Sokos Hotel Presidentissä kello 17 alkaen. Paikalle mahtuu 40 ensimmäistä ilmoittautujaa. Presidenttiin tulijoille on tarjolla iltapalaa kello 16.30 alkaen. Hybridisti toteutettavaa keskustelua voi seurata myös Teams-yhteyden avulla. Linkki lähetään osallistujille lähempänä keskustelupäivää. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille Journalistiliiton jäsenille.

Seurasitpa tilaisuutta läsnä tai etänä,
ilmoittaudu etukäteen 8.12. mennessä. Tilaisuuden järjestävät Helsingin Seudun Journalistit ja Suomen Journalistiliitto.

Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä mahdollisimman nopeasti HSJ:n toimistoon: johanna.sillanpaa@hsj.fi.

Tervetuloa!

Koronaturvallisuus

Jos osallistut tilaisuuteen Presidentissä, tulethan paikalle vain terveenä. Luentosalissa on mahdollisuus noudattaa turvavälejä ja suosittelemme maskin käyttöä. Presidentissä on tarjolla käsidesiä.

Sokos Hotels tiedotti ottavansa käyttöön koronapassit hotellin koko aukiolon ajaksi 28.11. lähtien. Siten myös Presidentin keskustelutilaisuuteen 15.12. tulevilta edellytetään koronapassia.

Varaamme oikeuden tilaisuuden järjestämiseen pelkästään etänä, mikäli rajoituksiin tulee määrääviä muutoksia 15.12. mennessä. Tässä tapauksessa tiedotamme osallistujista tilaisuutta koskevista muutoksista mahdollisimman nopeasti.

Lisätiedot HSj:n toiminnanjohtaja johanna.sillanpää@hsj.fi tai liiton koulutuspäällikkö nina.porra@journalistiliitto.fi

Ajankohta

Alkaa:
15.12.2021 17:00
Päättyy:
15.12.2021 19:00
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teams ja Sokos Hotel Presidentti
Eteläinen Rautatiekatu 4
00100 Helsinki

Järjestäjä

Helsingin Seudun Journalistit ja Suomen Journalistiliitto