Suomi Natossa ja uutta ulkopolitiikkaa -seminaarista tietoa, inspiraatiota ja työkaluja hyvään journalismiin 11.1.

Suomen Nato-jäsenyys herättää paljon kysymyksiä ja virittää uudenlaista keskustelua. Mitä on uudenlainen ulkopolitiikka ja mitä se tarkoittaa esimerkiksi presidentin valtaoikeuksien kannalta? Millaisia ammatillisia huomioita vanhoissa Nato-maissa työskentelevät journalistikollegat ovat tehneet puolustusliiton laajentumisesta?  Millaista haasteita Nato tuo tiedonhankintaan ja miten tutkiva toimittaja lähestyy näitä haasteita? Olemmeko journalisteina edelleen vanhojen ulkopoliittisten narratiivien vietävissä? 

Tervetuloa Ostrobotnian juhlasaliin torstaina 11.1. klo 12.30-16 kuulemaan parhaita asiantuntijoita ja keskustelemaan. Saat seminaarista ajankohtaista evästä ja työkaluja kiinnostavimpaan journalismiin. Tässä päivän ohjelma:

12.30 Kahvit 

13.00 Avaus päivän teemoihin (puhuja ulkoministeriöstä, nimi varmistuu myöhemmin) 

13.15 The new north. Latest observations on Nato's role and policies in the north, what has changed recently, and what does Finland’s membership mean for the Alliance. What is the JFC Norfolk thinking in Nato with the Nordic countries. And what about Russia - how does it react to the changes in the Arctic. 
Thomas Nilsen, Editor of the Barents Observer

13.50 Kuka, mikä, missä – tutkivan journalistin näkökulmia tiedonhankintaan Natosta
Jarno Liski, toimittaja, Iltalehti

14.10 Nato ja presidentin valtaoikeudet. Tulisiko perustuslakia muuttaa ja valtaoikeuksia tarkastella uusiksi muuttuneessa tilanteessa?  Mikä on suomalaisten suhde presidentti-insituutioon ja onko se muutoksessa? Keskustelemassa politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelman tutkimusjohtaja Hanna Ojanen Tampereen yliopistosta, Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen ja valtio-opin professori Tapio Raunio. Paneelin vetää Demokraatti-lehden päätoimittaja Petri Korhonen.

15.00 Näin Nato toimii Suomessa
Kari Aapro, Nato-toimiston erityisasiantuntija, puolustusministeriö

15.20 Miten sujuu medialta ulkopolitiikka? Osaammeko, uskallammeko käydä aiheesta kriittistä keskustelua? Journalistipaneelissa pohdintaa ulkopoliittisen keskustelun rohkeudesta tai rohkeuden puutteesta.  Paneelissa ovat mukana mm. Itämeren turvatarkastus -kirjan kirjoittaneet toimittajat ja tietokirjailijat Kaja Kunnas ja Marjo Näkki, toimittaja Katriina Pajari Helsingin Sanomista, ja sen vetää toimittaja Rosa Kettumäki Yleltä.  

16.00 Seminaari päättyy 

Journalistiliitto tuottaa tapahtuman yhdessä Journalistisen kulttuurin edistämissäätiön kanssa. Sen juontaa Journalistiliiton kansainvälisten asioiden asiantuntija Salla Nazarenko

Ilmoittautuminen aukeaa tällä sivulla 1.12.

Lisätiedot liiton koulutuspäälliköltä Nina.Porra(at)journalistiliitto.fi tai Jokesin asiamieheltä Anna Kähköseltä, toimisto(at)jokes-saatio.fi

Ajankohta

Alkaa:
11.1.2024 12:30
Päättyy:
11.1.2024 16:00
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Ostrobotnia Juhlasali
Museokatu 10
00100 Helsinki

Järjestäjä

Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö Jokes, Journalistiliitto