Tabuja päin, rohkeutta peliin: vaikuttavaa journalismia ja viestintää Turussa ja Seilissä 6.-7.6.

Mikä ruokkii viestijöiden ja journalistien rohkeutta, mitä uskallamme tai emme uskalla nähdä ja tehdä toisin? Millaisen jäljen jätämme yhteiskuntaan? Millaista on vaikuttava viestintä, miten sitä tuotetaan eettisesti kestävällä tavalla? Miltä näyttää viestintäalan tulevaisuus?

Tervetuloa mukaan seminaariin, jossa on tarjolla tekemisen perusteisiin ja ammatti-identiteettiin liittyvää pohdintaa, intensiivisiä työpajoja ja paljon keskustelua. Seminaaripaikka on historiallisesti kiinnostava Seilin saari, jonne siirrymme Turusta.

Seminaari käynnistyy 6.6. klo 10 maksuttomassa, kaikille jäsenille avoimessa tilaisuudessa Forum Marinum -keskuksessa. Näkökumia rohkeuteen tarjoavat

Jukka Kola, rehtori, Turun yliopisto
Jari Hanska, käsikirjoittaja, toimittaja
Kristiina Makkonen, varapuheenjohtaja Vastalääke ry
Anne Moilanen, päätoimittaja, MustRead
Jouni Tilli, tutkija ja kuntapoliitikko

Turusta otamme veneen Seiliin klo 13. Matka kestää n. kaksi tuntia. Saarella on ohjelmassa työpajoja, saunomista, luontoelämyksiä ja hyvää ruokaa.

Seilin-veneellä tarjoamme ympäristöekologi Mia Röngän esityksen luonnon monimuotoisuudesta ja Seilin erityispiirteistä.

Jokainen osallistuja pääsee Seilissä yhteen työpajaan, jonka pituus on yhteensä n. neljä tuntia kahden päivän aikana. Paikat jaetaan arpomalla:

1) Jari Hanskan työpajassa käydään läpi tabuja, joihin journalismin ja tutkimuksen on vaikea tai mahdotonta tarttua. Jarin kanssa löydät syitä tabuille ja tapoja purkaa niitä. Millaisiin muutoksiin olemme itse valmiita, entä miten rakenteiden tulisi muuttua? Millaista journalismia tästä voisi syntyä?

2) Anne Moilanen inspiroi työpajassaan pohtimaan, miten otan riskin ja teen sen, mistä olen aina haaveillut. Kysymys on iso, mutta elämä on nyt ja kaikki tapahtuu vain kerran. Työpajassa jokainen osallistuja tutkii omassa elämässään merkittävää, tarjolla olevaa riskiä, jota tarkastellaan myös ryhmässä eri näkökulmista. Tervetuloa avoimella, myönteisellä ja hyväksyvällä asenteella!

3) Jouni Tilli johdattaa keskustelemaan aiheesta miten journalismi muuttuu jatkuvan uutisvirran aikapaineessa. Kehkeytyykö politiikasta entistä lyhytjänteisempää? Tuleeko retoriikasta pelkästään pöyristymistä ja muita tunnemyrskyjä?

Seilissä on luvassa myös vapaaehtoinen, tykätty 'makeimmat mokani' -tunnustussessio rantakalliolla illan tullen. Palaamme Turkuun 7.6. n. klo 15.

Järjestämme seminaarin yhteistyössä Tiedetoimittajien liiton, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan ja Vastuullinen tiede -hankkeen kanssa. Mukaan mahtuu n. 20 Journalistiliiton jäsentä. Vierat majoitetaan lähtökohtaisesti useamman hengen huoneisiin, ja ruokavaliot huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Seilin ravintolatoiminta on pienimuotoista ja perustuu kala- ja kasvispainotteisesti paikallisiin raaka-aineisiin.

Veloitamme osallistujilta 100 euron maksun, joka sisältää täysihoidon, ohjelman ja venekuljetukset Turun ja Seilin välillä. MAKSAMINEN ILMOITTAUTUMISLOMAKKEELLA SUORAAN LUOTTOKORTILLA TAI VERKKOPANKIN KAUTTA! EMME LÄHETÄ LASKUJA. MAKSUA EI PALAUTETA.

Lisätiedot koulutuspäälliköltä nina.porra(at)journalistiliitto.fi

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
6.6.2019 10:00
Päättyy:
7.6.2019 15:00
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Turku ja Seilin saari

Järjestäjä