Kiinnostavinta mobiilijournalismia ja videon editointitaitoja 20.9. ja 11.10.

TAPAHTUMAN PAIKAT ON VARATTU LOPPUUN. 

Tervetuloa inspiroitumaan mobiilijournalismista ja harjoittelemaan mobiilivideoiden editointia! Tapahtumakokonaisuuden itsenäinen aloituswebinaari on tarjolla keskiviikkona 20.9. klo 16-18. Sen jälkeen, keskiviikkona 11.10. klo 16-20 on tarjolla editointiharjoituksia pienryhmässä liiton toimistolla Helsingissä. Editointikurssin päättyessä olet tehnyt noin minuutin mittaisen laadukkaan videon mobiilisti. Voit osallistua vain webinaariin tai ilmoittautua sekä webinaariin että editointikurssille. 

Tämä kokonaisuus on toiveuusinta viime keväältä. Webinaariin voivat osallistua kaikki mobiilitekemisestä kiinnostuneet liiton jäsenet - niin journalistit, viestijät kuin muutkin jäsenryhmät - eikä aiempaa kokemusta kuvauksesta tai editoinnista tarvita. Editointi-iltaan olet tervetullut, jos ensin osallistut webinaariin ja sinulla on käytössäsi älypuhelin.

Opettajana toimii kokenut journalisti ja mojo-coach Kitta Kohonen. Kitan päätyö on ollut MTV Uutisissa jo 20 vuoden ajan. Ulkomaankeikoilla hän tekee jutut alusta loppuun älypuhelimella, eli kuvaa, haastattelee, editoi ja lähettää jutut älypuhelimella. Kitta on aloittanut mojon eli mobiilijournalismin parissa viitisen vuotta sitten ja osallistunut useisiin koulutuksiin ulkomailla. Hän on kouluttanut useita yrityksiä mobiiliin sisällöntuotantoon.

Webinaarissa 20.9. käymme läpi mobiilityöskentelyn mahdollisuuksia. Kitta esittelee kuvauksen alkeita, kuvakokoja, ammattikäyttöön parasta kuvaussovellusta sekä ammattitasoiseen laatuun pääsemiseen tarvittavaa kuvauskalustoa. Kuulemme myös taustaa ja saamme esimerkkejä Kitan omista suosikkivideoista.

Editointikurssi 11.10. järjestetään pelkästään lähiopetuksena. Luvassa on tiivis ja kohtuullisen reippaasti etenevä editointitaitojen kokonaisuus. Mikäli kysyntää riittää, pyrimme tarjoamaan syksyllä myös toisen, identtisen editointikurssin. Liitto tarjoaa vain kurssin, matkakuluja ei korvata. 

Maksuton kurssi on tarkoitettu Journalistiliiton jäsenille. Ilmoittautuminen kurssille avataan tällä sivulla 31.8. Huom! Varmistathan kalenteristasi etukäteen, että voit käyttää varaamasi koulutukset eikä sinulla ole esim. työestettä. Käyttämättä jätetystä lähikurssipaikasta 11.10. seuraa 40 e peruutusmaksu. (Sairastumisen vuoksi pois jääviltä ei peritä peruutusmaksua.) 

Toivomme solidaarisuutta muita jäseniä kohtaan: Jäsenmaksujen tarkoituksenmukaisen käyttämisen ja jonoon jäävien kollegoiden kannalta on ikävää, jos varattuja kurssipaikkoja jää käyttämättä. Tämä koskee sekä webinaaria että editointikurssia.

Saat webinaarilinkin sähköpostiisi tapahtumaa edeltävänä päivänä 19.9.

Journalistiliiton tietosuojaselosteen voit lukea täällä.

Lisätiedot liiton koulutuspäälliköltä Nina.Porra(at)journalistiliitto.fi

Tapahtuma on täynnä.

Ajankohta

Alkaa:
20.9.2023 16:00
Päättyy:
11.10.2023 20:00
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teams ja Journalistiliiton toimisto
Säästöpankinranta 2 A
00531 Helsinki

Järjestäjä