Hei nuori toimittaja - täältä saat työkaluja moninaisuuden rakentamiseen 30.9.

MONINAISUUS MEDIASSA 

Mietityttääkö moninaisuus, mutta kaipaisit keskustelun rinnalle myös konkreettisia ratkaisuja? Tervetuloa  Moninaisuus mediassa -työpajaan Tampereelle 30.9.2021 klo 16–19! Tapahtuman järjestää Viestintä ja kehitys -säätiö (Vikes).

Ilmoittaudu täällä

Työpajan tavoitteena on tarjota journalisteille mahdollisuus vertaiskeskusteluun: yhdessä kollegoiden ja asiantuntevien alustajien tuella tunnistat konkreettisia ratkaisuja, joista ainakin osa on mahdollista ottaa heti käyttöön.

Työpajaa alustavat Ruskeiden tyttöjen toiminnanjohtaja ja vastaava toimittaja Jasmina Amzil, Yhdevertaisuusvaltuutetun toimiston projektipäällikkö ja tutkija Anni Kyröläinen sekä RARE median päätoimittaja Orna Ben Lulu ja toimitusjohtaja Vilma Rimpelä. RARE Media julkaisi hiljattain moninaisuuteen keskittyvän oppaan Kenen tietoo?, jota hyödynnetään koulutuksessa materiaalina. Puhujat ovat myös mukana kommentoimassa ryhmätyöskentelyä.

Tilaisuus on maksuton ja se on suunnattu nuorille, alle 35-vuotiaille toimittajille. Tilaisuus järjestetään pääkirjasto Metson Lehmus-salissa. Koronarajoitusten vuoksi otamme mukaan 20 ensimmäisenä mukaan ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen päättyy 24.9.2021.

Ohjelma

Alustukset

Kenen todellisuudesta toimittajat kertovat – ja miten kuvaa voisi muuttaa?
Jasmina Amzil, Ruskeat tytöt, toiminnanjohtaja & vastaava toimittaja

Mitä yhdenvertaisuus tarkoittaa mediassa?
Anni Kyröläinen, Yhdenvertaisuusvaltuutettu, projektipäällikkö ja tutkija

Kenen tietoo? Opas moninaisempaan ja inklusiivisempaan journalismiin
Orna Ben Lulu, RARE, päätoimittaja & Vilma Rimpelä, RARE, toimitusjohtaja

Työpajaosuus 

Työpajassa käsitellään moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta käyttäen materiaalina Kenen tietoo? -opasta. Työpajassa osallistujat pääsevät yhdessä reflektoimaan omaa työtä sekä yleisesti journalistisia sisältöjä ja työtapoja, joista siirrytään syvämmälle kohti käytännön ratkaisuja. Puhujat ovat mukana tukemassa ryhmätyöskentelyä. Tavoitteena on, että päivän lopuksi jokainen saa mukaansa jonkun ratkaisun, jota lähteä soveltamaan.

Tilaisuus on maksuton osallistujille. Ilmoittautuminen on auki 1.–24.9.2021. Koronarajoitusten vuoksi otamme mukaan 20 ensimmäisenä mukaan ilmoittautunutta. Jos et pääse tulemaan paikalle, niin ilmoitathan siitä meille sähköpostilla susanna.koivistoinen(at)vikes.fi, niin seuraava jonossa saa paikan. Susannalta saat myös lisätietoja tapahtumasta. 

Lisätiedot Journalistiliitossa: koulutuspäällikkö nina.porra(at)journalistiliitto.fi

Ajankohta

Alkaa:
30.9.2021 16:00
Päättyy:
30.9.2021 19:00
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Pääkirjasto Metso, Lehmus-sali, Tampere

Järjestäjä

Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes