Seminariet Mediespråk 26.1.

Mediespråk.fi önskar alla medlemmar i Journalistförbundets välkomna till seminariet Mediespråk!

Lina Laurent och Tommy Pohjola, som arbetar respektive har arbetat för branschtidningen Journalisten, diskuterar svårigheten att rapportera om frågor som rör det egna mediehuset: anställningar, transparens, pengar och politik. Dan Lolax, chefredaktör för Kommuntorget, leder diskussionen.

Diskussionen sänds tisdagen den 26 januari kl. 10–10.45 från Luckan i Helsingfors. För att delta i webbinariet anmäler du dig till e‑postadressen mediesprak@sptnyheter.fi senast den 22 januari. Skriv ditt namn och var du jobbar eller studerar i meddelandet. Dagen innan webbinariet skickas en länk till webbinariet till din e-post.

Lina Laurent är journalist och kommunikatör. Sedan 2010 har hon arbetat för branschtidningen Journalisten. Hon har skrivit om människor och fenomen och bland annat granskat de finlandssvenska mediehusens ekonomi och personalpolitik. År 2016 gav hon tillsammans med Annica Lindström ut reportagemagasinet Amos arv – Kapitalet, Konstsamfundet och Kaj-Gustaf Bergh.

Tommy Pohjola är journalist. Han arbetade länge som nyhetsreporter och nyhetschef på HBL och som reporter på tidningen Journalisten. Han är nu frilansjournalist och redaktör för tidningen Hem och skola. Dessutom har han gett ut flera böcker.

Dan Lolax är chefredaktör på Kommuntorget, och skriver kolumner för Journalisten. Tidigare var han ledarskribent och journalist på Åbo Underrättelser och redaktör på Yle Åboland.

Ytterligare information från förbundets utbildningschef nina.porra(at)journalistiliitto.fi. 

Ajankohta

Alkaa:
26.1.2021 10:00
Päättyy:
26.1.2021 10:45
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Webbinariet

Järjestäjä

Mediespråk.fi