Opiskelijaseminaari

Aika           pe 23.10.2020 

Paikka        Verkossa, Microsoft Teams klo 12.00-17.30

Seminaarin teema: Kontakti ja kommunikaatio

Opiskelijaseminaari 23.10.2020

Verkossa, Microsoft Teams klo 12.00-17.30 Seminaarin teema: Kontakti ja kommunikaatio Ilmoittautuminen alkaa 5.10. klo 9.00 ja päättyy 14.10. klo 23.59

Seminaarin aikataulu ja ohjelma:

klo 12.00 Tervetuloa seminaariin

klo 12.30 Anna Karhunen & Tiia Rantanen: Kaverin sohvalta Yleen – Makupaloja ja oppeja Kaverin puolesta kyselen -podcastin menestysmatkasta.

klo 14.00 Liiton opiskelijalähettiläät esittäytyvät

klo 14.30 Tauko

klo 15.00: Salla Vuorikoski ja Satu Vasantola: Haastatteluista enemmän irti

klo 17.00 Näkemisiin vuonna 2021! Loppusanat ja palautekeskustelua

Vuoden 2020 Opiskelijaseminaari järjestetään verkossa ja sen aiheet keskittyvät kontaktin ja kommunikaation teemojen ympärille.

Yksipäiväinen seminaari on tilaisuus kuulla ja kysyä toimittajan työstä, podcastin tekemisestä, yleisösuhteen luomisesta, yhteistyöstä, haastattelujen tekemisestä ja haastattelutekniikoista. Tarjolla on ammatillisia vinkkejä ja mielenkiintoisia keskusteluja.

Seminaarissa Tiia Rantanen ja Anna Karhunen (Kaverin puolesta kyselen) kertovat yhteistyöstään ja podcastin menestysmatkasta. Kaverin puolesta podcastin menestys perustuu paitsi hulvattomiin juttuihin myös autenttisuuteen. Ensimmäiset jaksot nauhoitettiin Rantasen kotisohvalla ja nykyisin studiossakin on sohva, jolla Rantanen ja Karhunen yhdessä istuvat nauhoituksissa. Podcastista välittyy samaistuttavuus ja läsnäolo. Iso osa podcastin menestystä on myös taiten rakennettu yleisösuhde ja kommunikaatio kuulijan kanssa.

Toimittajat Anna Karhunen ja Tiia Rantanen kertovat menestyspodcastin luomistarinan: mistä hyvä podcast koostuu ja miten se löytää kuulijat. Opi parhaat käytännöt suosikkipodcastin perustamisesta, yhdessä työskentelystä ja tiiviin yleisösuhteen luomisesta. 

Toimiva haastattelu on usein kommunikaatiota, ei pelkkää vastausten tivaamista. Seminaarin toisessa esityksessä opitaan saamaan enemmän irti haastatteluista. Kokeneiden toimittajien Salla Vuorikosken (Suomen Kuvalehti) ja Satu Vasantolan (Helsingin Sanomat) osallistavassa esityksessä opitaan vaikeista haastatteluista ja haastateltavista. Kuinka saat vastentahtoisen haastateltavan puhumaan? Miten toimit, kun haastateltava on haavoittuvassa asemassa?

Salla Vuorikoski työskentelee Suomen Kuvalehdessä tuottajana. Hänen erityisosaamisalueensa on tutkivan journalismin hankkeet. Aiemmin Vuorikoski on tehnyt toimittajan töitä sekä Ylen että MTV:n uutis- ja ajankohtaistoimituksissa. Hän seuraa erityisesti talouden ja politiikan aiheita ja on saanut useita palkintoja työstään. Vuorikoski on toiminut myös Tutkivan journalismin yhdistyksen puheenjohtajana.

Satu Vasantola on kirjailija ja Helsingin Sanomien toimittaja. Vasantola on tunnettu taustoittavasta ja tutkivasta terveysaiheisesta journalismista. Ennen Helsingin Sanomia Vasantola on työskennellyt muun muassa Meidän perhe- ja Hyvä Terveys -lehden päätoimittajana.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen alkaa tällä sivulla maanantaina 5.10. klo 9.00 ja päättyy keskiviikkona 14.10. klo 23.59. Täytettyäsi ilmoittautumislomakkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin siitä, että olemme vastaanottaneet tietosi.

Jotta saamme paikalle mahdollisimman monipuolisesti osallistujia eri koulutusohjelmista ja kaupungeista, eri korkeakouluille on seminaariosallistujissa omat kiintiönsä. Saat varmistuksen mukaan pääsystäsi sähköpostitse 13.-15.10.

 HUOM! Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voi perua vain lääkärintodistusta vastaan. Muista kuin terveydellisistä syistä tehdyistä peruutuksista perimme 30e peruutusmaksun.

OSALLISTUMINEN

Seminaari on Journalistiliiton opiskelijajäsenille maksuton. Muistathan, että voidaksesi osallistua, sinun on oltava seminaarin alkaessa Journalistiliiton jäsen. Ellet jo ole jäsen, liitythän välittömästi. Teet sen nopeimmin täyttämällä hakemuksen liiton sivuilla.

Seminaariin osallistuaksesi tarvitset käyttöösi tietokoneen videolähetyksen seuraamiseen riittävällä nettiyhteydellä. Tarkemmat ohjeet ja Teams-linkit lähetetään osallistujille sähköpostitse.

Lisätietoja:

opiskelijalähettiläs laura.forsen@journalistiliitto.fi

koulutuspäällikkö nina.porra@journalistiliitto.fi

Paikkoja ei enää tarjolla.

Tapahtumapaikka

Teams-koulutus

Järjestäjä

Suomen Journalistiliitto ry.

www.journalistiliitto.fi