Kipinää kirjoittamiseen - Anne Ignatiuksen parhaat vinkit ja henkilökohtainen palaute 1.2. alkaen

Tervetuloa hiomaan erilaisia tekstejä 1.2. alkaen toimittaja, kouluttaja Anne Ignatiuksen johdolla. Anne on jäsenille tuttu mm. Long Playn tuottamasta suositusta kielioppikoulutuksesta muutaman vuoden takaa. Maksuton koulutus sopii kaikille työkseen tekstejä tuottaville liiton jäsenille, mutta erityisesti se on suunniteltu uransa keskivaiheilla oleville, pienten toimitusten toimittajille sekä viestijöille. Yksi pienryhmä on varattu liiton viestijäjäsenille. 

Kokoonnumme ensin kaikille yhteiseen webinaariin 1.2., minkä jälkeen Anne antaa lähetetyistä teksteistä palautetta verkossa kokoontuvassa pienryhmässä (voit osallistua yhteen ryhmään, valitse sopivin alla olevista ajoista). Jokaiseen pienryhmään otetaan korkeintaan 10 osallistujaa. 

Ti 7.2. kello 16.30-18.30

To 9.2. kello 14-16

Pe 10.2. kello 10-12

Ma 13.2.  kello 16.30-18.30 (tämä ryhmä on varattu viestijöille)

Ti 14.2. kello 14-16

Osallistujat lähettävät Annelle 16.1. mennessä 1 tai 2 juttua, tiedotetta tai muuta kirjoittamaansa tekstiä. Anne poimii niistä esimerkkejä, joiden avulla hän antaa  konkreettisia esimerkkejä siihen, kuinka tekstistä voi tehdä entistä sujuvampaa. Lisäksi kukin osallistuja saa ryhmässä suullisesti napakkaa henkilökohtaista palautetta. Palaute on tarkkanäköistä mutta kannustavaa. 

Koulutus antaa konkreettisia vinkkejä kirjoittamiseen esimerkkien avulla. Yhteisessä aloitustapaamisessa käydään läpi tyypillisiä seikkoja, joissa toimittajat ja muut kirjoittajat tyypillisesti
kompastelevat.

Kurssin aikana on luvassa esimerkiksi seuraavia asioita:
* Mistä hyvä teksti koostuu (rönsyt pois, rakenne selkeäksi, kuljetus selkeäksi, tyyli ja rytmi
kuntoon jne.)
* Miten sitaatteja kannattaa käyttää
* Miten kohdeyleisö huomioidaan (tämä etenkin viestijöille)
* Miten kapulakielestä pääsee eroon
* Miten maneereista pääsee eroon
* Miten kirjoittamisesta tulee mahdollisimman vaivatonta
* Kielioppia tarpeen mukaan

Ilmoittautuminen koulutukseen avataan perjantaina 2.12. Paikkoja on tarjolla yhteensä 50. Koulutuspaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Vahvistamme paikkasi mahdollisimman pikaisesti ja viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä 10.1. Jos paikkoja on tarjolla vielä 10.1., voit varata paikan johonkin toteutuvaan ryhmään 18.1. mennessä. Jos saat paikan ja jätät sen käyttämättä ilman lääkäritodistusta, perimme sinulta 50 e peruutusmaksun. 

Journalistiliiton tietosuojaselosteen voit lukea täällä.

Lisätiedot koulutuspäälliköltä nina.porra(at)journalistiliitto.fi

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
1.2.2023 13:00
Päättyy:
1.2.2023 14:30
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teams

Järjestäjä