Journalistit demokratian vartijoina - tule keskustelemaan DocPointiin! Mukana myös Liski, Salovaara & Mervaala 5.2.

docpoint-logo_pink_rgb2.jpg (396 KB)

Journalistiliitto on mukana DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaalilla, joka tarjoaa tammi-helmikuussa huippukiinnostavaa ohjelmaa. Sunnuntaina 5.2. klo 13 luvassa on The Killing of a Journalist -elokuva, jonka jälkeen klo 15-16 keskustellaan journalistien roolista demokratian vartijoina osana festivaalin DocFokus-keskustelujen sarjaa. Tapahtumapaikka on Lasipalatsin Bio Rex Helsingissä. Keskustelutilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Elokuvaan voit ostaa lipun DocPointin sivuilta. 

The Killing of a Journalist on ravisteleva kuvaus siitä, kuinka Slovakiassa yhteiskunnan korruptoituneita rakenteita tutkiva journalisti maksoi työstään hengellään. Murha ei kuitenkaan hiljentänyt kollegoita, jotka selvittävät, mitä oli murhan takana ja miten syvälle korruption lonkerot ulottuvat. Tapahtumat ovat järkyttäneet myös suomalaisia sananvapauden ja demokratian puolustajia. Tule kuuntelemaan, mikä on oikeusvaltioperiaatteiden ja sananvapauden tilanne, ja miten journalistien turvallisuus Euroopassa liittyy siihen.

lpavla-holcova.jpeg (1.22 MB) 

Palkittu tutkiva toimittaja Pavla Holcová on elokuvan keskeisiä henkilöitä. Holcová on liiton jäsenille tuttu helmikuussa järjestetystä webinaarista, jossa käsiteltiin itäisen Keski-Euroopan, erityisesti Slovakian, murheellista lehdistönvapaustilannetta.
(kuva: Anna Smoronova, copyright: Final Cut for Real)

Keskusteluun osallistuvat Slovakian tilanteen hyvin tunteva tutkija ja mm. Ulkopolitiiikka-lehteen kirjoittava toimittaja Erkki Mervaala ja tutkivan journalismin huippunimet Jarno Liski Iltalehdestä ja Outi Salovaara Helsingin Sanomista. Moderaattorina toimii Journalistiliiton kansainvälisten asioiden asiantuntija Salla Nazarenko

Lisätiedot: koulutuspäällikkö nina.porra(at)journalistiliitto.fi

 

 

Ajankohta

Alkaa:
5.2.2023 15:00
Päättyy:
5.2.2023 16:00
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Bio Rex, Lasipalatsi
Mannerheimintie 22-24
00100 Helsinki

Järjestäjä

DocPoint, Journalistiliitto, Ulkopolitiikka